Esti aici
Femeia.ro > Promo > Simptome care te trimit la doctor

Simptome care te trimit la doctor

Atunci când observi că se petrec lucruri ciudate cu tine cel mai bine este să mergi la medic. Măcar să nu fie nimic şi să fi exagerat tu… Există câteva simptome care trebuie să te ducă imediat la medic.

Vărsături persistente

Vărsăturile nu sunt un simptom al unei boli, dar dacă sunt constante, nu reuşeşti să reţii lichide şi nu urinezi, atunci trebuie să anunţi doctorul. Pot fi semne de deshidratare severă sau de hiperemeză gravidică (o formă de greţuri matinale care se manifestă pe toată perioada sarcinii).

Tulburări de vedere

În timpul sarcinii este posibil să te simţi uşor ameţită, iar vederea să ţi se înceţoşeze uşor. Trebuie să te îngrijorezi dacă începi să vezi dublu, puternic înceţoşat sau să vezi mai mult de două ore pete în câmpul vizual. Pot fi semne ale preeclampsiei. 

Sângerări vaginale uşoare sau intense

Sângerările vaginale sunt simptome alarmante dacă sunt uşoare dar persistă mai multe zile la rând ori sunt abundente şi asociate cu dureri de spate sau crampe abdominale. Pot indica o sarcină ectopică.

Secreţii vaginale intense

O creştere uşoară a volumului secreţiei vaginale este normală. Dacă ea apare la sfârşitul sarcinii, indică ruperea apei şi intrarea în travaliu. Dar dacă apar secreţii abundente însoţite şi de contracţii înainte de 37 de săptămâni, mergi de urgenţă la medic. Pot indica ruperea sacului amniotic şi naşterea prematură.

Dureri de cap constante şi severe

Durerile de cap sunt normale la începutul sarcinii şi sunt cauzate de schimbările care au loc în organism. Dacă durerea este severă şi durează mai mult de 2-3 ore, pentru acest simptom este bine să soliciţi medicul. Când este însoţită şi de tulburări de vedere, poate fi un semn de preeclampsie.

Absenţa sau diminuarea mişcărilor fetale

Diminuarea sau încetarea mişcărilor fetale pentru mai mult de 24 de ore după vârsta gestaţională de 21 de săptămâni poate indica probleme de sănătate ale fătului sau chiar decesul intrauterin.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns