Esti aici
Femeia.ro > Promo > Simptomele travaliului. Semne care prezic „cu adevarat” travaliul

Simptomele travaliului. Semne care prezic „cu adevarat” travaliul

In filme, femeia incepe dintr-o data sa aiba contractii puternice si toata lumea in jurul ei se agita care incotro, cautand prosoape si apa fiarta (ei prefera mai mult sa nasca acasa, noi… nu!).

Simptomele travaliului

In realitate, lucrurile stau “putintel” altfel. Membranele ti se pot rupe („s-a rupt apa!”), insa acest lucru nu inseamna neaparat ca vei naste imediat (dar este semnalul ca trebuie sa mergi la spital imediat!).

Poti elimina putin mucus cu firisoare de sange – face parte din “dopul” care sigileaza canalul cervical. Acest lucru se poate intampla cu cateva zile inainte si nu inseamna ca nasterea este iminenta.

De asemenea, poti simti si o durere surda in partea de jos a spatelui.

Daca ai avut contractii Braxton-Hicks in ultima perioada a sarcinii, poti confunda travaliul deja inceput cu aceste simptome! Sau invers, poti confunda contractiile Braxton-Hicks foarte puternice cu simptomele travaliului (falsul travaliu despre care am vorbit). Daca nu stii despre ce e vorba, suna-ti medicul si descrie-i simptomele! El te va lamuri despre ce este vorba si ce trebuie sa faci in continuare.

Pune-ti totusi la indemana sacosa gata pregatita pentru spital, dar nu intra in panica!

Comments

comments

Lasă un răspuns