Esti aici
Femeia.ro > Promo > Sirop din muguri de brad. Reţeta unui leac stravechi

Sirop din muguri de brad. Reţeta unui leac stravechi

Coniferele s-au dovedit a fi veritabile farmacii naturale, leacuri preţioase, mai ales sub formă de uleiuri vo­la­tile. În special molidul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv, la nivelul căruia are un efect calmant, antidiareic. Acest sirop de brad este eficient și pentru combaterea anemiei, administrat în cure de două-trei săptămâni, consumat câte o linguriţă înainte de mese.  Are și efecte antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante, fiind benefic şi în tratarea afecţiunilor de stomac.

Rețetă de sirop de muguri de brad

Ingrediente

  • 1 kilogram muguri de brad
  • 1 kilogram zahar

Mod de preparare

  1. Spală mugurii, scurge-i, apoi mărunţeşte-i.
  2. Într-un borcan mare, pune alternativ un strat de muguri şi unul de zahăr, până se umple trei sferturi.
  3. Acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat şase săptămâni.
  4. Cu o lingurp de lemn, mixează conţinutul de două – trei ori pe săptămână.
  5. După cele şase săptămâni, răstoarnă maceratul într-un tifon, să se scurgă bine.
  6. Fierbe la foc mic până capătă consistenţa mierii.
  7. Toarnă în sticluţe, sigilează şi păstrează sticluţele cu sirop din muguri de brad la loc întrunecps şi rece.
  8. La nevoie, dă-i micuţului 1 – 2 linguriţe, dimineaţa şi la prânz.

Citeşte şi Cum prepari ceai de catina

Tu ai preparat până acum sirop din muguri de brad? Ce reţetă ai folosit?

 

Comments

comments

0 thoughts on “Sirop din muguri de brad. Reţeta unui leac stravechi

  1. eu in loc de zahar pun miere (merg pe principiul ca daca tot o fac home made sa fie cat mai sanatoasa); dupa ce spal mugurii si-i scurg bine de apa, pun un strat de muguri in borcan de 800 gr si unul de miere si alternez pana e plin borcanul, ultimul strat fiind de miere.. apoi las mugurii cam 1luna jumatate la macerat dupa care-i dau prin tifon si pun minunatia de sirop in sticle si le dau la rece. Cu reteta asta nu mai fierbi siropul si nu risti sa distrugi din beneficii 😉

Lasă un răspuns