Esti aici
Femeia.ro > Promo > Sporturi pentru copii si beneficiile acestora in dezvoltare

Sporturi pentru copii si beneficiile acestora in dezvoltare

8 sporturi pentru copii si beneficiile acestora

Mersul pe bicicleta dezvolta aparatul cardiovascular si mareste forta si rezistenta picioarelor. Nu este un sport complet, este indicat sa fie insotit de un sport de echipa.

Dansul intareste musculatura. Confera muschilor o dezvoltare armonioasa.

Voleiul este un sport simetric care dezvolta toate partile corpului. Imbunatateste coordonarea miscarilor, agilitatea si confera elasticitatea muschilor.

Tenisul Solicita aproape toata musculatura si sistemul cardiovascular. Dezvolta rapiditatea, imbunatateste reflexele si rezistenta.

Inotul este unica activitate care se poate practica de cand bebelusul are cateva luni. Solicita in egala masura toate partile corpului.

Echitatie Dezvolta musculatura trunchiului si a gambelor. De asemenea, are si o importanta componenta educativa in ceea ce priveste atitudinea fata de natura si are beneficii psihologice.

Karate Dezvolta agilitatea, echilibrul, rapiditatea reflexelor. Ajuta la controlul agresivitatii, excelent exercitiu de autocontrol, si este indicat pentru copiii activi.

Judo Dezvolta autocontrolul, tonifica musculatura, si imbunatateste echilbrul. Deoarece este o disciplina la care se intra in contact fizic cu adversarul este recomandat pentru copilul timia sau care tinde sa devina introvertit.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns