Esti aici
Femeia.ro > Promo > Stresul, o cauza a infertilitatii

Stresul, o cauza a infertilitatii

Uitam ca tocmai acest stres de zi cu zi cauzat de faptul ca nu putem deveni mamici mai repede, ne impiedica sa ne indeplinim visul. Iata cateva dintre marturiile unor mamici care au trecut prin aceeasi situatie:

carmenita26: „Eu imi doream un copil si ne-am „chinuit” 9 luni. Desi eram perfect sanatosi amandoi, nu venea. Apoi am mers la mare. Cred ca aerul, apa si faptul ca nu mai eram stresati ne-a ajutat sa-l concepem pe Andreiut.”

dannyella: „In octombrie 2005 am ramas insarcinata pe nepusa masa, nu am programat nimic. Din nefericire, dupa 2 luni am pierdut sarcina.

Eram de-a dreptul disperata sa raman cat mai repedepe, am cautat site-uri unde iti puteai calcula perioada fertila, etc. Incercam in perioada cea mai fertila si nimic, sotul meu nu avea probleme. Asa au trecut 6 luni de chin. Doctorita imi zicea ca nu se intampla tocmai din cauza stresului. Ce raspuns banal, ma gandeam eu. Dar s-a dovedit ca avea dreptate.

In a cincea luna de incercari am facut un tratament pentru coloana si chiar imi doream sa nu raman atunci. Si ce crezi? Pentru ca in luna respectiva nu m-a mai stresat gandul de a ramane chiar atunci am ramas. De ziua mea, pe 21 mai 2007 am aflat ca sunt insarcinata!”

natalia_eu2001: „Cumnata mea a incercat mult timp sa ramana insarcinata, ce-i drept dupa o sarcina anterioara cu probleme si cu teama sa nu se repete experienta neplacuta. Dupa lungi tratamente si analize isi pierduse putin increderea ca va avea un copil. A renuntat la tratamente si si-a zis ca daca Dumnezeu vrea sa ii dea un bebe i-l va da si fara tratamente. Si asa a fost. Dupa ce a renuntat la medicamente a ramas insarcinata.”

mamika: „Da, cu cat te stresezi mai mult cu atat o sa intarzie sa vina! Incearca sa te relaxezi si nu te mai gandi ca vrei un bebe cand faci dragoste cu sotul tau. Eu am fost foarte relaxata cand s-a intamplat.”

misha: „Daca te stresezi peste masura risti sa-ti reduci sansele de a ramine insarcinata. Multa lume zice ca bebeii vin mai usor dupa un concediu la munte.”

Citeste mai multe in forum despre preconceptie.

Comments

comments

Lasă un răspuns