Esti aici
Femeia.ro > Promo > Suc de fructe… cu moderatie

Suc de fructe… cu moderatie

Chiar daca este vara si afara este mult prea cald, nu introduce sucul de fructe ca sursa constanta de hidratare pentru copilul tau. Consumat cu moderatie este sanatos, dar principala sursa de lichide pentru piticul tau trebuie sa ramana apa. Desigur, o sa te intrebi de ce? Iata doar doua motive: sucul de fructe consumat in exces poate provoca diaree si, in plus, fructele isi pastreaza mai bine proprietatile in stare naturala.

De ce provoaca sucul de fructe diaree

Explicatia este simpla: multe sucuri de fructe contin sorbitol, o forma neabsorbabila de zahar, cu efect laxativ (de tipul lactulozei, ambele putand fi utilizate in tratamentul diareei cronice).
Tocmai de aceea, sucul de prune (cu continut ridicat de sorbitol) ajuta la prevenirea constipatiei. La fel cele de mere, pere, piersici si cirese.

Sucul de fructe pentru copii

Sucul de fructe trebuie administrat copiilor respectand anumite limite:

  • 12 luni si peste: ¾ ceasca/ zi este suficient (max. 170 de ml)
  • peste 7 ani:  230 ml – max. 350 ml

In plus, pe langa un stomac deranjat, prea mult suc de fructe poate sa scada apetitul copiilor si sa cauzeze carii dentare.

Nu uita: copilul tau are nevoie de doua portii de fructe pe zi. In cazul in care una dintre aceste portii este un pahar de suc, asigura-te ca cealalta portie contine fructe proaspete, care asigura fibre si nutrienti. Diluarea sucului este o modalitate buna sa te asiguri ca micutul tau nu bea suc in exces. Intre mese, cand de obicei se face abuz de suc, ofera-i sa bea apa.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns