Esti aici
Femeia.ro > Promo > Sunt graviduta si fac stretching

Sunt graviduta si fac stretching

Contractia trebuie sa dureze 10-30 secunde, relaxarea 2-3 secunde iar intinderea 10-30 secunde. Pozitia initiala trebuie sa fie comoda si relaxanta,respiratia linistita, capul se mentine permanent in axul coloanei vertebrale. Aceste tipuri de exercitii sunt foarte utile deoarece dezvolta elasticitatea musculara si cresc mobilitatea articulara.

Exercitii de stretching pentru brate, umeri, spate:

  1. Stand departat, se inclina trunchiul pe o parte mentinand intindereaiar bratul dinspre miscare trage de bratul opus, apoi se inverseaza miscarea.
  2. Stand departat cu palmele impreunate la spate, membrele superioare se departeaza de corp in extensie.
  3. Din patrupedie( in patru labe) cu genunchii departati, se duce sezutul spre calcai,trunchiul coboara spre sol, bratele se intend inainte,sprijin pe podul palmei cu extensie maxima a coloanei vertebrale,se mentine, revine apoi relaxeaza.
  4. Din sezand departat, cu cotul flectat si palma asezata pe omoplatul opus, bratul la orizontala, cealalta mana prinde cotul si tractioneaza de el pentru ca scapula sa se departeze cat mai mult de coloana vertebrala.

Exercitii de stretching pentru trunchi si member inferioare:

  1. Din sezand, cu un membru inferior extins, avand planta in extensie dorsala, celalalt membru inferior flectat si abdus(departat de linia mediana), se executa inclinari laterale de trunchi cu arcuirea bratelor, intindere, relaxare ,apoi se schimba directia miscarii.
  2. Din sezand,cu un membru inferior extins,celalalt flectat si abdus, talpa asezata la nivelul genunchiului opus,se executa aplecari ale trunchiului spre inainte cat permite mobilitatea,mentinerea pozitiei, relaxare,apoi se schimba directia miscarii.
  3. Din sezand,cu membrele inferioare flectate si abduse(genunchii departati), se fac impingeri cu coatele la nivelul genunchilor pentru marirea abductiei.Cu cat se vor apropia mai mult talpile de bazin,cu atat se va facilita miscarea de intindere a muschilor rotatori interni.
  4. Din asezat lateral,se prinde glezna membrului inferior de deasupra, se flecteaza membrul inferior si se departeaza apoi se tractioneaza in sus si se schimba miscarea pe partea opusa.

Exercitiile de stretching se fac gradat in functie de trimestrul de sarcina astfel incat sa nu provoace durere si discomfort.

Comments

comments

Lasă un răspuns