Esti aici
Femeia.ro > Promo > Tati, fii cel mai bun prieten al copilului tau!

Tati, fii cel mai bun prieten al copilului tau!

Rolul tatalui in viata unei fetite este la fel de important, desi un pic diferit. Avand un tata prietenos, o fata castiga incredere in sine cand primeste aprobarea tatalui. Pentru ca o fata sa nu se simta inferioara baietilor, tatal trebuie sa se joace cu ea, sa mearga impreuna in excursii, chiar la pescuit la la meciuri, daca fata vrea, bineinteles.

Felul in care o fata va lega prietenii cu baietii, tipul de baiat de care se va indragosti, tipul de familie pe care o va avea, toate acestea vor fi influentate de felul relatiei pe care o are cu tatal ei si de relatia pe care o au parintii ei.

Din pacate, taticii care muncesc ajung acasa obositi, iar singurul lor gand e sa se odihneasca. De aceea tatal trebuie sa inteleaga cat de importanta este o atitudine prietenoasa fata de copil.

O jumatate de ora petrecuta cu Praslea, timp in care tatal se joaca cu el, il asculta si ii raspunde la intrebari este foarte benefica pentru dezvoltarea psihica a copilului.

Tatal ca prieten pentru baiat

Un baiat nu se dezvolta din punct de vedere spiritual si nu ajunge barbat numai pentru ca s-a nascut cu un corp masculin. Lucrul care-l face sa se simta si sa se comporte ca un barbat este acela de a fi capabil sa se modeleze pe sine dupa barbatii si baietii mai mari cu care este prieten.

El nu se poate modela dupa o persoana decat daca simte ca persoana respectiva il place si il accepta, aprobandu-i actiunile. Daca tatal este intotdeuna nerabdator cu baiatul sau si enervat de acesta, atunci copilul nu se va simti confortabil in preajma tatalui si nici in preajma altor barbati.

Asadar, un tata care doreste sa isi ajute fiul sa creasca simtindu-se confortabil pentru ca este barbat, nu ar trebui sa-l critice de fiecare data cand acesta plange, nu trebuie sa-l desconsidere cand se joaca cu fetele sau sa-l forteze sa faca vreun sport anume. Tatal si fiul ar trebui sa se bucure cand sunt impreuna.

Comments

comments

Lasă un răspuns