Esti aici
Femeia.ro > Promo > Tinutul in brate, atingerea si mangaierea nu sunt doar forme de alint

Tinutul in brate, atingerea si mangaierea nu sunt doar forme de alint

Despre tinutul in brate se stie ca stimuleaza receptorii din piele si ca ajuta copilasul sa se relaxeze: in brate se simte in siguranta, „acasa”, simtind mirosul si caldura corpului mamei si al tatalui. Oamenii de stiinta au demonstrat ca lipsa acestuia si a atingerilor blande in copilarie poate determina, mai tarziu, o imagine negativa asupra trupului.

De altfel, Tracey Cox, scriitoare specializata in carti pe teme de sex si relatii, autoare a zeci de best seller-uri pe aceste teme considera ca perceptia negativa asupra corpului, faptul ca unei persoane nu-i place sa fie atinsa si problemele sexuale inerente au radacini in  vremea copilariei si sunt determinate tocmai de lipsa contactului corporal.

Sfaturile pe care le ofera ea se refera la persoana ajunsa deja la maturitate care se loveste de aceste probleme, dar sunt la fel de utile pentru mame – pentru a evita aparitia unei probleme care va afecta viata personala a viitorului adult.

"Uita-te la fotografiile din copilarie cu tine si familia ta", te indeamna in cartea Superflirt – Manual garantat de seductie. "Ele iti pot furniza indicii foarte pretioase despre mesajul pe care parintii tai ti l-au transmis referitor la atingere, aratandu-ti cine atingea pe cine si cum."

Intrebari despre atingeri si imbratisari

Tracey Cox este de parere ca trebuie sa fii atenta la patru aspecte

  • Sunt parintii tai imbratisati in majoritatea fotografiilor?
  • Te ating si pe tine?
  • Tu si fratii tai sunteti atinsi in mod egal?
  • Tu si rudele tale va atingeti?

"Roaga un prieten despre care crezi ca se simte foarte bine in pielea lui si nu are nicio problema legata de propria sexualitate sa-ti permita sa te uiti prin albumul familiei lui", spune Tracey Cox. "Compara cele doua seturi de fotografii (ale tale si ale lui) si ma astept sa reusesti sa determini care este motivul pentru care tu si prietenul tau ati ajuns fiecare asa cum este."

 

Comments

comments

Lasă un răspuns