Esti aici
Femeia.ro > Promo > Tradiții de nuntă care au evoluat

Tradiții de nuntă care au evoluat

Știm cu toții care sunt tradițiile unei nunți în România și știm că mireasa a făcut întotdeauna următoarele: a purtat alb la ceremonie, a încheiat afacerea cu un sărut, a tăiat tortul alături de mire la recepție și a aruncat buchetul unui grup de domnișoare pline de speranțe. Cu toate acestea, indiferent cât de des suntem martorii acestor lucruri, foarte puțini dintre noi știu cum au apărut aceste tradiții.

Originea domnișoarelor de onoare

V-ați întrebat vreodată de ce domnișoarele de onoare sunt adesea rugate să poarte rochii asemănătoare pentru a susține mireasa în timpul evenimentului? Motivul nu a fost pentru a se asigura că mireasa iese în evidență. Dimpotrivă, domnișoarele de onoare purtau inițial rochii asemănătoare cu cea de mireasă, pentru a induce în eroare spiritele rele. În acest fel, spiritele malefice nu știau ce femeie din grup se căsătorește.

În ceea ce privește datoria domnișoarelor de onoare, în vremurile Romane timpurii, domnișoarele de onoare se aliniau pentru a forma oarecum un scut de protecție în timp ce duceau mireasa în satul mirelui. Femeile, care erau îmbrăcate în mod similar, erau datoare să intervină dacă vreun răufăcător încerca să rănească mireasa, sau să-i fure zestrea.

Originea tortului de nuntă

Era obișnuit ca mirele să ia o bucată de pâine la nuntă, și să sfărâme restul peste capul miresei pentru noroc. Oaspeții se aruncau apoi la picioarele miresei să strângă resturi, pentru a absorbi o parte din acel noroc.

Mai târziu, tradiția a evoluat, și mireasa împingea bucăți de tort prin inelul său, către oaspeți. Cei prezenți luau acasă acea bucată de tort și o puneau sub pernă, din nou, pentru noroc. Este un lucru minunat, astăzi, că ne putem bucura de o felie (sau două) de tort la nuntă, fără a ridica resturi de pe podea.

Originea cavalerului de onoare

Evident, am auzit cu toții de mirese care fug înainte de ceremonie, iar principala datorie a cavalerului de onoare era să se asigure că mireasa nu scapă. Uneori era chiar rugat să o răpească. Când părinții nu aprobau căsătoria, cavalerul de onoare trebuia să asigure mirele că se va putea căsători cu fata, chiar dacă tatăl ei se împotrivea.

Cavalerul de onoare nu era ales doar pentru că era cel mai bun prieten al mirelui, sau fratele lui. Acea persoană trebuia să fie cea mai puternică și mai capabilă să folosească o sabie sau o armă, pentru a lupta împotriva inamicilor și atacatorilor rivali în timpul ceremoniei.

Originea rochiei albe

Albul este adesea asociat cu puritatea, de aceea se consideră ca fiind culoarea tradițională a mireselor virgine. Dar știați că înainte de mijlocul anilor 1800, miresele purtau de fapt roșu? Ele au început să poarte alb în jurul anului 1840 când regina Victoria s-a căsătorit cu prințul Albert. Victoria a optat pentru o rochie albă, din dantelă, o culoare care, la acea vreme, reprezenta bogăția, spre deosebire de puritate. În mod clar, tendința a surprins, și multe mirese iși doresc astăzi o rochie clasică, albă.

Citind toate astea, și sunt doar câteva dintre ele, o nuntă din ziua de astăzi pare simplă, nu? Ce ne interesează este să avem un bun fotograf de nuntă în București, o formație care să ridice lumea în picioare, și mulți prieteni alături.

Comments

comments

Lasă un răspuns