Esti aici
Femeia.ro > Promo > Transport gratuit pentru pacienții cronici către și de la 32 de spitale

Transport gratuit pentru pacienții cronici către și de la 32 de spitale

Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber lansează #prioritatepentrusanatate, inițiativă caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, ce au nevoie să ajungă în mai multă siguranță la spital.

Prin inițiativa #prioritatepentrusanatate se va asigura transportul gratuit, începând de luni, 20 aprilie, către și de la 32 de spitale din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara pentru pacienții ce suferă de afecțiuni oncologice și hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică și care sunt nevoiți să își continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgență. Serviciul este disponibil doar pe raza acestor orașe și nu include transportul în afara localităților. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

”Instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, din cauza pandemiei globale cu COVID-19, vine cu o serie de restricții severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienții cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să își continue tratamentele în spitale și, din păcate, sunt extrem de vulnerabili. Din cauza imunității scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin aceasta campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim.”, a declarat Cezar Irimia, președintele APCR.

Cei ce doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să își instaleze aplicația Uber pe telefon. Apoi, sunt invitați sa apeleze call center-ul Alianței Pacienților Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru a afla cum pot beneficia de această ofertă. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

Lista spitalelor din cadrul programului, mai multe detalii despre această inițiativă, pașii pentru accesarea serviciului, dar și alte informații utile pacienților în această perioadă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Alianței Pacienților Cronici din România sau pe www.aliantapacientilor.ro  și pe www.i-pacient.ro.

Text și foto: PR

Comments

comments

One thought on “Transport gratuit pentru pacienții cronici către și de la 32 de spitale

  1. va rog sa imi comunicati daca clinica Neolife este pemlista dvs. ptr ca nu am gasit informatiile despre care vorbiti in acest articol pe adresele publicate, Va multumesc anticipat

Lasă un răspuns