Esti aici
Femeia.ro > Promo > Tratamente naturiste pentru constipatie

Tratamente naturiste pentru constipatie

Cresterea in volum a uterului, lipsa de miscare sau anumiti hormoni sunt responsabili de aparitia constipatiei. Cu ajutorul unei alimentatii bogate in fibre, dar si al catorva plante, lucrurile se pot imbunatati.

Doua plante care fac minuni in cazul constipatiei

Chimenul, consumat sub forma de decoct in perioada lauziei, creste secretia de lapte. Uleiurile volatile din semintele de chimen accelereaza metabolismul si calmeaza secrettile stomacale. In plus, pot actiona ca un adevarat laxativ natural. Pune la fiert o lingura cu seminte in doua cani de apa. Dupa 15 minute stinge focul si consuma preparatul cand s-a racit, indulcit cu miere.

Taratele de psyllium contin o cantitate mare de fibre solubile, care in intestin absorb lichidele si isi maresc volumul de pana la 14 ori, realizand o stimulare mecanica a tranzitului intestinal. Sunt foarte bune atat pentru tratarea constipatiei, cat si a diareei. Actioneaza bland, nu au efecte secundare ca alte laxative cum sunt crusinul sau sena, care nu se recomanda in timpul sarcinii si al alaptarii. Pune o lingurita de tarate de psyllium intr-o cana cu iaurt si consuma dimineata si seara
 

Comments

comments

Lasă un răspuns