Esti aici
Femeia.ro > Promo > Tu cum te pregatesti pentru nastere?

Tu cum te pregatesti pentru nastere?

Pregatirea clasica

Metoda presupune prevenirea durerilor nasterii actionand asupra psihicului. Viitoarele mamici sunt informate despre desfasurarea nasterii pentru a le diminua pe cat posibil frica. Aceste cursuri se tin de obicei in unele maternitati.

Pe de alta parte, o mamica se poate pregati singura, informandu-se si citind cat mai mult despre nastere. Ajuta foarte mult si vizitarea maternitatii si a salii de nasteri inainte de marele eveniment.

Pregatirea in piscina

In apa, mamica scapa de senzatia de greutate cu care se confrunta mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Simtindu-se mult mai usoara, femeia poate efectua diferite exercitii destinate gravidelor.

Acestea duc la un travaliu mai scurt si o nastere usoara. In plus, mamica nu mai ia mult in greutate. In tara exista deja cateva centre particulare care lucreaza cu viitoarele mamici care vor sa faca gimnastica in apa.

A fost inventata de medicul francez Lamaze, in 1950. Viitoarele mamici exerseaza diferite tehnici de respiratie si relaxare sub indrumarea unui specialist. In plus, gravida primeste si numeroase informatii teoretice si practice.

Yoga si meloterapia

Yoga – Un ansamblu de tehnici ce ajuta la pregatirea corpului (in special a musculaturii pentru travaliu).

Meloterapia

Creeaza relaxare reflexa la auzul muzicii. Spre exemplu, mama care si-a facut constant exercitiile de relaxare pe o anumita melodie o va asculta in timpul travaliului, ceea ce o va ajuta sa-si controleze mai bine reactiile.

Alte metode folosite in strainatate sunt: Psihofonia, Haptonomia, Acupunctura, Auriculoterapia, Stimularea cu electrozi. Citeste despre ele.

Comments

comments

Lasă un răspuns