Esti aici
Femeia.ro > Promo > Uleiuri naturale pentru mami şi bebe

Uleiuri naturale pentru mami şi bebe

Nu orice plantă este binefăcătoare în cazul unui bebeluş ori al unei femei gravide sau lăuze. Totuşi, sunt o mulţime de plante medicinale care pot fi folosite cu încredere pentru a alina sau chiar trata diverse probleme de sănătate. Iată doar câteva uleiuri esenţiale binefăcătoare şi beneficiile lor.

6 uleiuri naturale benefice pentru mamă şi bebeluş

Bergamotă – este minunat deoarece are un efect relaxant, răcoritor şi reconfortant. Poate fi prescris pentru masaj, deoarece reduce tensiunea arterială, dar şi pentru aromaterapie, întrucât alungă stările de depresie şi anxietate postnatală. Nu trebuie aplicat pe piele înainte de expunerea la soare. Poate cauza fotosensibilitate.

Levănţică –  o femeie care alăptează nu poate lua medicamente, aşa că masajul cu ulei de levănţică este recomandat pentru calmarea durerilor de cap. Este bun şi pentru cicatrizarea rănilor, pentru stările de greaţă, indigestie sau constipaţie. Unele femei îl folosesc şi la calmarea crampelor musculare sau tratarea hipertensiunii.

Mentă – este minunat pentru tratarea indigestiei, a stărilor de greaţă. Este la fel de bun şi în cazul celor mici, pentru a calma colicile. Amestecă puţin ulei de măsline cu zece picături de ulei de mentă şi masează-i uşor burtica, în sensul acelor de ceasornic.

Muşeţel – recomandat tuturor celor care trec prin perioade dificile, stresante sau epuizante, uleiul de muşeţel poate fi extrem de folositor şi unei femei care tocmai a născut, deoarece o ajută să îşi recapete forţa şi energia necesare. Are efect calmant şi în cazul bebeluşilor dacă este folosit la masajul care însoţeşte băiţa de seară.

Rozmarin – alungă oboseala, stresul, astenia, anxietatea şi stările depresive. Unele femei îl folosesc pentru a stimula producţia de lapte imediat după naştere, prin masaje repetate ale sânilor cu acest produs.

Trandafir – are efect calmant şi antidepresiv. Este recomandat mai ales pentru reechilibrarea balanţei hormonale imediat după naştere. Poate fi folosit pentru masaj sau în aromaterapie.

Comments

comments

Lasă un răspuns