Esti aici
Femeia.ro > Promo > Uleiuri pentru masaj

Uleiuri pentru masaj

Masajul cu preparate aromate constituie o metodă eficientă de combatere a unor afecţiuni frecvenţe: stres, insomnie, stări de anxietate. Prepară în casă uleiuri pentru masaj şi alte preparate naturiste, după reţetele noastre. Singura grijă este să foloşeşti doar ingrediente naturale, din surse bio, dacă se poate, şi să le testezi înainte de a le folosi pentru a fi sigură că nu-ţi produc recaţii alergice.

Ulei aromat  de floarea soarelui. Umple un borcan mic cu plantă aromatică mărunţită (lavandă, petale de trandafir sau flori de tei), apoi adaugă ulei de floarea soarelui (eventual, de migdale sau de măsline) amestecând mereu, astfel că părţile vegetale să se îmbibe cu ulei. După ce ai amestecat bine, adaugă iar ulei, astfel încat să acopere plantă cu cel puţin un deget. Ύnchide ermetic borcanul şi lasă preparatul la macerat timp de 2-3 săptămâni, într-un loc cu temperatură constantă şi la întuneric. Strecoară preparatul şi depozitează-l în sticluţe mici, închise la culoare.

Apa aromată. Pune apa plată într-o sticlă de plastic de 1/2 l şi adaugă 15 picături de ulei volatil. Acoperă apoi sticlă şi agită bine conţinutul. Uleiul nu se va dizolvă în apa, dar îi va conferi o parte din principiile sale active. Foloseşte apa aromată dupa baie, după masaj sau pur şi simplu în zilele caniculare. Pune apa într-un recipient cu pulverizator şi foloseşte-o în funcţie de necesităţi. Lavandă sau nucşoară şi uleiurile lor, de exemplu, au o acţiune calmantă, iar frunzele sau extractul de mentă au proprietăţi de revigorare.

Cremă cu uleiuri aromate. Pentru a transformă o cremă de corp hidratanta într-una specială, pentru masaj este suficient să adaugi câteva picături de ulei volatil (10-15 picături la trei linguriţe de cremă). Amestecă bine, până când preparatul se omogenizează.

Alege cu atenţie esenţa de ulei pe care vrei să o foloseşti, pentru că fiecare în parte are o sumă de efcete, unele pozitive pentru tine, altele, posibil, negative. Un ulei esenţial trebuie ales în funcţie de scopul urmărit: relaxare, tonifiere, masaj terapeutic şi trebuie să existe o legătură între acestea.

Afla care sunt efectele plantelor aromatice şi ce esente alegi pentru cel mai bun masaj. (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

One thought on “Uleiuri pentru masaj

Lasă un răspuns