Esti aici
Femeia.ro > Promo > Unsprezece ganduri pentru cea de-a doua casnicie

Unsprezece ganduri pentru cea de-a doua casnicie

Dacă nu le gestionezi cu răbdare și grijă, ele pot degenera. Așa că îți pui costumul de supereroină a relațiilor asumate, și faci tot ce este mai bine. Mult mai bine decât prima dată.

Când te căsătorești prima dată, îți porți optimismul la vedere ca pe o broșă frumoasă, pe care vrei să ți-o laude toată lumea. Cu verigheta strălucind pe deget ca o promisiune, ești convinsă că îți vei petrece toată viața pe malul unde se întretaie susurând cele mai râvnite două râuri: unul care lipăie lapte, altul care picură miere. Însă nu întotdeauna curg la vale împreună…

După un divorț care, probabil, întâi te-a răsucit pe toate părțile și apoi s-a sfârșit luând cu sine părticele importante din sufletul tău, te-ai schimbat. Nu mai aștepți să ți se dea totul pe o tavă: o relație frumoasă, legată cu o fundă roșie de saten. Acum știi că nu te mai poți ține copilărește de ideea că lucrurile au obligația să meargă zeiss de la sine. Ai înțeles că o relație de succes, sănătoasă, nu înseamnă că, deşi nu faci niciun efort, iubirea se va cuibări natural la tine în casă. În cazul tău, căsătoria de lapte, cea care pică atunci când crești, la fel ca primii dinți, a fost un fel de repetiție generală și dureroasă pentru ceea ce urmează de fapt. Și anume căsnicia cu numărul doi, cea în care ești mai înțeleaptă, mai tolerantă, mai decisă să faci lucrurile să funcționeze.

1. Ce vei face în primul rând?

Cred că vei încerca să îți pui picioarele în apă rece pentru a înțelege cel mai bine, cu sinceritate față de ține însăți, ce a mers rău prima data. Acum judeci la răcoare, fără presiunea-pasiunea pătimașă a nervilor zilnici, așa că ai șansa să pui degetul pe rană. După ce te-ai mai luminat, vei încerca să nu mai cazi în aceeași capcană.

2. Anunță la megafon ce-ți dorești

Clarifică tu cu tine nu doar ceea ce nu mai vrei cu niciun chip – deși e drept că taman lucrurile astea vin primele în minte, chiar nechemate – ci mai ales ce îţi doreşti. Povesteşte-i apoi frumos și clar noului partener de viață cum arată scenariul tău de trai. Dacă primului soţ nu ai apucat să-i spui că vrei să-i faci trei copii și să te muți cândva în nordul Europei, acum este momentul să-ți dai în vileag interesele. O platformă-program a căsniciei, publicată şi agreată, crește șansele de reușită. Acum, la început, se fac negocierile de stil de viață, şi trebuie să prinzi o poziţie bună.

3. Bărbatul de acum n-are a face cu fostul

De atâtea ori ai avut parte de un anumit gen de reacție neplacută din partea fostului tău soț în situaţii-cheie încât, de teamă că și de la omul tău de acum vei primi acelaşi gen de răspuns, tinzi să-ți cenzurezi sau să-ți suprimi pornirile. Deși e un clișeu foarte la îndemână și atât de des rostit de către femeile dezamăgite în trecut, ideea că toți bărbații sunt la fel nu este realistă. Ai curaj, confruntă-l întâi cu situația de care ţi-e frică şi nu-l judeca fără să încerci mai întâi. Înțelege care sunt stereotipiile din prima relație pe care ești tentată să le aplici acum și apoi aruncă acest balast peste bord, sac după sac, până la victoria finală.

4. Dacă aveți și copii

Când aveți fiecare prichindei dintr-o căsătorie anterioară și urmează să locuiți toți împreună, nu te pripi. Așteaptă până când vă împrieteniți toți și formați o echipă. În cazul ăsta, chiar că graba strică toată treaba.

5. Și, tot despre copii

E cinstit și convenabil să discutați despre copii încă de la început. Poate că ție nici nu-ți mai trece prin cap să mai faceți încă unul, al vostru, pe lângă cei pe care îi aveți deja, din prima ta căsnicie. Presupui, fără să verifici, că și el simte exact la fel, că doar nu vă dau banii afară din casă și aveți deja o vârstă, și nici aşa cum e azi nu e uşor. Dar ar fi păcat să descoperi că te-ai înşelat abia într-o duminică senină, când el te întreabă cum de nu ai rămas însărcinată în aceşti doi ani, timp în care tu ştii că ai luat cu lejeritate anticoncepționale.

Citeste restul articolului in editia de vara a revistei [Beau Monde Mirese][1]!

[1]: https://www.miresici.ro/articole/in-iulie-si-august-revista-beau-monde-mirese-tine-loc-de-vara

Comments

comments

Lasă un răspuns