Esti aici
Femeia.ro > Promo > „Violenţa în familie. Practică judiciară comentată”, în ajutorul victimelor și specialiștilor

„Violenţa în familie. Practică judiciară comentată”, în ajutorul victimelor și specialiștilor

La fiecare 2 zile este înregistrat un caz în care o minoră este violată, agresată sexual sau supusă unui act sexual cu un adult din familie, iar la fiecare 4 zile este înregistrat un caz în care o minoră este violată în familie. Datele mai arată că în fiecare săptămână este înregistrat un caz în care o femeie este violată în familie. Sunt informații prezentate în cel mai nou volum de carte publicat de asociația ANAIS, “Violenţa în familie. Practică judiciară comentată”, lansat de într-un eveniment organizat de Ambasada Spaniei la București împreună cu Asociația
ANAIS, care a marcat Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Cartea este prima de acest gen de pe piața românească, iar la apariția acesteia au contribuit nu doar avocații coautori care au inițiat și coordonat proiectul, dar și toți specialiștii implicați în activitatea Asociației ANAIS.

Cititorul, fie el specialist sau chiar victimă, poate parcurge lucrarea și înțelege atât amploarea fenomenului violenței în familie, cât și importanța instrumentului de protecție.

Victimele se pot documenta despre parcursul unui caz și după emiterea sau respingerea unui ordin de protecție.

Oricine poate intra în posesia cărții contra unei donații recomandate de 30 de lei, contactând Asociația ANAIS .

Tel 021.210.89.62 / mobil 0736.380.879
contact@asociatia-anais.ro

ANAIS este o asociație umanitară care are ca misiune principală apărarea drepturilor celor care nu se pot proteja singuri. Eforturile și acțiunile asociației se îndreaptă, în special, asupra femeilor, copiilor, familiilor nevoiașe și asupra altor categorii defavorizate. Fac asta prin educație, consiliere psihologică, asistență juridică, sprijin material și moral, acțiuni și politici publice dezvoltate în parteneriat cu autoritățile și campanii de conștientizare și informare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns