Esti aici
Femeia.ro > Promo > Vitamina D, intrauterina, determina copii mai sportivi

Vitamina D, intrauterina, determina copii mai sportivi

Copiii nascuti toamna sunt cei mai buni la sport indica un studiu recent, iar cei nascuti in lunile aprilie si iunie sunt cei mai putin sportivi, relateaza The Guardian.

Studiul s-a axat pe trei componente: rezistenta, puterea de prindere si puterea partii inferioare a corpului, iar cercetatorii de la Universitatea din Essex au observat ca exista o legatura intre abilitatile sportive si perioada nasterii. Care este explicatia lor?

Vitamina D in viata intra-uterina

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca este vorba de vitamina, supranumita "vitamina soarelui". Acestia considera explicatia este expunerea mai mare la soare in timpul lunilor de vara din ultimul trimestru de sarcina, ceea ce inseamna si expunerea copiilor la un nivel mai mare de vitamina D. Diferentele sezoniere in concentratia de vitamina D par sa fie cea mai plauzibila explicatie, au spus acestia.

Prima experienta de calitate cu sportul 

Pe de alta parte, John Steele, directorul executiv al Youth Sport Trust, atrage atentia ca un factor important al dezvoltarii sportive il reprezinta si felul in care copilul a luat contact cu sportul."Copiii care au o prima experienta de calitate, care le dezvolta cunostintele fizice, sunt cei care vor fi mai agili, mai echilibrati, vor avea o mai buna coordonare si este probabil sa se bucure de activitatile fizice si sa exceleze in sport pe masura ce cresc", a declarat acesta, fiind citat de The Guardian.com.

Comments

comments

Lasă un răspuns