Esti aici
Femeia.ro > Promo > Volum XXL

Volum XXL

O astfel de măsură la haine nu și-o dorește nimeni, dar pentru gene, buze sau păr ea este râvnită de orice femeie.

Puține femei le au pe toate, așa că un plus de volum pe ici, pe colo nu strică niciodată nimănui. Formele bogate sunt apreciate și admirate, iar când nu le ai, e ușor să le generezi fără ajutorul costisitor al chirurgiei estetice. Produsele cosmetice au azi formule din ce în ce mai performante și creează acest volum în timp, iar alteori chiar pe moment. Lor li se adaugă câteva trucuri și totul capătă forme pline-pline de volum.

Păr bogat

Părul creț, cu multe fire ori cu fire groase garantează un volum natural. Chiar dacă nu faci parte din nicio astfel de categorie, părul tău fiind subțire sau rar, poți crea iluzia că ai păr bogat. Nu, nu trebuie să-ți faci permanent pentru asta. Nu doar că e demodat, dar este un adevărat calvar pentru păr. Există mai multe soluții, simple și cu efecte magice.

Buclele aduc volum, asta știi deja, dar și șuvițele mai deschise fac părul să pară mai des.

Există șampoane care îngroașă fibra capilară, pudre și spray-uri care ridică ușor firul chiar de la rădăcină, aducând instantaneu un plus de volum. Se folosesc simplu, fiind la îndemâna tuturor.

Aparatele de coafat au devenit și ele din ce în ce mai prietenoase ca utilizare și accesibile ca preț. Fac părul să pară mai des în câteva clipe. Periile rotative aduc, pe lângă formă, și mult volum, dar există și plăci speciale, în unghi, care ridică firul de păr de la rădăcină.

Șamponul uscat este și el o sursă de volum, îngroșând un pic firul de păr și ridicându-l de pe scalp.

Chip plin

Tinerețea se vede și după rotunjimile feței. Odată cu vârsta, colagenul și elastina din piele se reduc, grăsimea scade și ea, ceea ce atrage după sine pierderea volumului feței. Obrajii se alungesc și conturul feței se lasă, iar aspectul este îmbătrânit. Fillerele reduc ridurile, dar și aduc un plus de volum. Aceste fillere nu sunt altceva decât injecții cu acid hialuronic. Știința cosmetică ne face viața mai ușoară prin inventarea cremelor cu formule bogate în acid hialuronic, ce aduc hidratare intensă, dar și recâștigarea volumului obrajilor și umplerea ridurilor. Aplicarea lor chiar și numai o dată pe zi îmbunătățește aspectul feței.

Buze cu personalitate

Tot acidul hialuronic este soluția, dar nu injectat, ci aplicat pe buze. Glossurile, prin luciul pe care-l aduc, creează volum, iar îmbogățite cu acid hialuronic, fac buzele mai pline în câteva secunde.

Volum poți aduce și prin machiaj. Creionul de buze se aplică peste conturul natural al buzelor, se estompează, după care se aplică rujul, iar pe mijlocul buzelor, un strop de gloss strălucitor. Buzele par astfel mai groase.

Un alt truc este să aplici puțin fard iluminator deasupra „V“-ului și un fard de contur un pic sub buza de jos, realizând un joc de lumini și umbre prin care buzele par mai pline.

Rujurile în culori deschise fac buzele să pară mai pline, pe când cele închise le subțiază optic.

Gene dese

Extensiile de gene pot fi o soluție, dar costisitoare și cu efect limitat, pe când noile formule de mascara „push-up“ oferă genelor volum în câteva clipe. Particule de ceară și polimeri îmbracă fiecare geană. Periile speciale încarcă genele cu produs, îmbogățindu-le. Este suficient să treci peria peste gene de câteva ori și ele prind din ce în ce mai mult volum.

Un sfat al specialiștilor este să aplici trei straturi de mascara, iar după câteva secunde, încă 2-3, în funcție de cât de mult volum îți dorești, insistând la baza genelor.

O iluzie optică ce creează, de asemenea, volum este conturarea genelor la baza lor cu creion negru și pe partea umedă a pleoapei superioare.

Unghii perfecte

Gelul de unghii este o găselniță senzațională. Unghiile își păstrează forma foarte mult timp, dar și luciul. Volumul este alt beneficiu adus unghiilor prin acest tip manichiură. Întreținerea lui te cam… bagă sclav la stăpân: trebuie să-ți faci timp de mes la salon, nu este foarte ieftin și operațiunea durează mai mult de o oră, chiar spre două. Aproape că e și păcat să te înhami la toate aceste lucruri când s-au inventat lacurile obișnuite cu efect de gel, care oferă luciu și volum unghiilor în doar câteva secunde. Le aplici singură și le îndepărtezi simplu, cu acetonă. Încearcă-le și vei vedea diferența!

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr34/25.08.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns