Esti aici
Femeia.ro > Promo > Vorbitul ajuta copilul sa-si stapaneasca furia

Vorbitul ajuta copilul sa-si stapaneasca furia

 “Capacitatea de a se exprima prin cuvinte ajuta copiii sa-si verbalizeze emotiile, in loc sa le foloseasca distructiv, sa comunice o nevoie sau sa-si foloseasca imaginatia pentru a depasi o asteptare frustranta”, explica Pamela Cole, conducatorul studiului realizat de Universitatea Pennsylvania, citata de My Health News Daily.

Vorbirea timpurie rezolva situatiile problema

In alta ordine de idei, in timpul cercetarilor au fost semnalate doua aspecte: primul –abilitatile de vorbire dezvoltate permit copilului sa ceara ajutor intr-o situatie in care nu se descurca (si sa depaseasca momente frustrante) si, de asemenea, copilul se foloseste de vorbire ca sa nu se plictiseasca sau sa-si distraga atentia de la lucruri deranjante (un copil si-a indeplinit o proba de asteptare numarand fara incetare timp de un minut). In acest fel, copiii sunt mai putin furiosi si nervosi decat in cazul in care nu ar fi vorbit.
Concluzia cercetarilor a fost ca micutii care vorbesc de timpuriu au mai putine izbucniri de furie chiar si mai tarziu, la patru ani. Desi pana acum au mai fost studii care au demonstrat legatura dintre vorbire si exprimarea furiei, acesta este primul care a urmarit copiii de-a lungul timpului, in acest caz de la 18 luni si pana la varsta de patru ani.

Comments

comments

Lasă un răspuns