Esti aici
Femeia.ro > Promo > Vrei să nu ai vergeturi de la sarcină? Iată ce trebuie să faci!

Vrei să nu ai vergeturi de la sarcină? Iată ce trebuie să faci!

Dacă ai aflat că ești însărcinată, probabil plutești de fericire! Trebuie să știi că, însă, că de astăzi înainte va trebui să ai mult mai multă grijă în privința alimentației și a stilului de viață pe care îl ai, pentru că nu mai iei decizii doar pentru tine, ci și pentru puiul de om care crește în burtica ta. Și că tot veni vorba de burtică, e bine să te aștepți ca, mai ales în ultimul trimestru de sarcină, vergeturile să își facă apariția. Este un lucru perfect normal, pentru că pielea de pe abdomenul tău se va întinde foarte mult. Însă există și vești bune! Dacă vei pune în aplicare sfaturile de mai jos, cel mai probabil le vei ține la distanță, iar imediat după naștere corpul tău va reveni la normal. Iată cum poți avea o sarcină fără semne vizibile!

Folosește uleiul de cocos

Soluția cea mai la îndemână pentru a preveni vergeturile în sarcină este uleiul de cocos. Acesta se va aplica în fiecare seară pe tot abdomenul, indiferent de trimestrul de sarcină în care te afli. Proprietățile sale inconfundabile vor ține vergeturile departe, dar vor catifela și pielea până în profunzime. Elasticitatea pielii va fi mult mai mare, deci nu va trebui să îți faci griji că îți vor apărea semne.

Ia vitamina C

Pentru a putea forma colagenul natural, corpul tău consumă resursele de vitamina C, care este foarte eficientă în reducerea radicalilor liberi, care reduc elastina de la nivelul pielii tale. Găsești o resursă infinită de vitamina C în legumele colorate intens, așa cum ar fi ardeiul gras, pătrunjelul sau broccoli, însă îți poți suplimenta aportul de vitamină și din suplimentele naturale. Nu e indicat, însă, să consumi niciun supliment fără a consulta în prealabil medicul, care e singurul în măsură să îți dea indicații în acest sens.

Mănâncă sănătos

O dietă echilibrată va ține locul celor mai bune produse care îți promit un corp de invidiat chiar și în sarcină. Se recomandă să nu fugi de ouă, carne naturală, lapte crud sau legume organice. Dacă ai posibilitatea să cumperi aceste produse dintr-o fermă unde știi că animalele sunt crescute pe iarbă și hrănite fără îngrășăminte, nu mai sta pe gânduri! Secretul stă în consumul de alimente bogate în colagen natural, pentru a avea o piele elastică și sănătoasă.

Nu uita de zinc!

Deficitul de zinc este, probabil, cel mai important motiv pentru care femeile se pot confrunta cu cel mai mare coșmar al lor, apariția vergeturilor. Zincul este un mineral natural și unul dintre mineralele cu cea mai mare pondere în organismul uman. Și în acest caz, ca și în cel al vitaminei C, e recomandat să ceri părerea avizată a medicului care monitorizează sarcina, nu să faci un tratament „după ureche”.

Perioada sarcinii va fi, probabil, una din cele mai frumoase din viața ta, așa că bucură-te de ea și hrănește-te sănătos, ca să nu rămâi cu urme vizibile în urma ei.

Sursa Agentia Digital Work Force
Sursa foto: pexels

Comments

comments