Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 10 motive să faci sex și tot atâtea argumente pentru o viață sexuală sănătoasă

10 motive să faci sex și tot atâtea argumente pentru o viață sexuală sănătoasă

Activităţile intime întăresc relaţia de cuplu, dar aduc beneficii certe pentru minte şi trup. Iată cel puţin 10 motive să faci sex. Toată lumea ştie că o viaţă sexuală bună are beneficii. Pe lângă relaţiile de cuplu, sexul înseamnă stare de fericire, eliberare de stres, ameliorarea durerilor, îmbunătăţirea încrederii în sine.

Un sistem imunitar sănătos. Potrivit experţilor persoanele active sexual au mai puţine zile în care se simt rău. Cei care fac sex de 2-3 ori pe săptămână au o creştere a imunoglobulinei A (anticorpi care ajută sistemul imunitar să protejeze organismul de agenţii patogeni) cu 30%. Astfel, pe lângă spălatul pe mâini, alimentaţia sănătoasă, exerciţiile fizice, pe lista factorilor care susţin sistemul imunitar se numară şi sexul.

Riscul de infarct scade. Studiile arată că, practicat regulat, sexul poate reduce riscul apariţiei infarctului, la bărbaţi şi femei. Practicat de 3 ori pe săptămână şansele de îmbolnăvire sunt reduse la jumătate.

Diminuează durerile. Dacă suferi de o durere cronică, în loc să iei o aspirină, mai bine faci sex. Acesta poate bloca durerea ajutând creierul să elibereze endorfine, pastile naturale pentru durere. Femeile care au dureri provocate de artrită pot face amor ca antidot, care mai este bun şi în cazul crampelor musculare, durerilor de spate, de picior şi de cap.

Exerciţiu fizic. Un studiu canadian arată că în jumătate de oră de sex poţi arde mai multe calorii decât ai merge pe banda de alergare. În 25 de minute de amor, bărbaţii ard în jur de 100 de calorii, iar femeile 69.

  • 4 beneficii surprinzatoare ale sexului

Îmbunătăţeşte somnul. După orgasm, este eliberat hormonul numit prolactină, care este responsabil de starea de relaxare şi somnolenţă de după.

Alungă durerile de cap. Este evident că atunci când te doare capul numai la sex nu îţi mai este mintea. Dar o partidă de amor ar fi medicamentul perfect. Endorfinele care sunt eliberate în timpul orgasmului au o acţiune asemănătoare morfinei, astfel că vor alunga durerile. Jumătate dintre femeile care au participat la un studiu pe această temă, la Universitatea Southern Illinois, şi care sufereau de migrene cronice au spus că în urma sexului le-a dispărut durerea.

Reduce stresul. Sexul practicat regulat poate reduce stresul. Cei care fac amor mai mult de 2 ori pe săptămână sunt capabili să facă faţă situaţiilor stresante. Endorfinele numite oxitocine sunt eliberate în timpul partidei, aceşti hormoni ajută la prevenirea anxietăţii şi depresiei în timp ce creşte starea de relaxare.

Experienţa face sexul mai bun. Simţi deseori că nu ai dispoziţia necesară pentru sex? Se întâmplă ca problemele cotidiene să îşi lase amprenta asupra ta şi a vieţii de cuplu. În acest caz fă mai mult sex. Aşa îţi vei îmbunătăţi şi apetitul şi starea de spirit. Sesiunile regulate pot readuce starea de bine.

Te face frumoasă. Practicat cu regularitate, amorul îţi dă o frumuseţe aparte, netezeşte ridurile, îţi dă strălucire. În timpul actului, hormonul numit estrogen este eliberat. Acesta are efecte benefice asupra pielii, ajutând să fie mai catifelată. cercetările au arătat că femeile care fac sex des au de două ori o cantitate mai mare de estrogen faţă de cele care nu o fac. În timpul sexului creşte nivelul de oxigen din corp, cresc nutrienţii din piele, circulaţia sângelui este mai bună, astfel că pielea ta va fi mai frumoasă.

Trăieşti mai mult. După toate aceste beneficii asupra organismului, nu ar trebui să te surprindă faptul că sexul ajută calităţii vieţii şi la prelungirea acesteia. Toate adunate conduc spre o viaţă mai lungă, mai sănătoasă. Totul depinde de tine şi de partenerul tău.

 

sursa foto: pixabay,com

Comments

comments

Lasă un răspuns