Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 10 sfaturi pentru fericirea in cuplu

10 sfaturi pentru fericirea in cuplu

Am făcut o lită cu cele mai practice, cele mai simple şi cele mai uşoare trucuri care menţin şi aduc fericirea în cuplu. Nu trebuie respectate toate, ci aplicat sfatul potrivit, la momentul potrivit, pentru ca fericirea în cuplu să fie reală şi de lungă durată.

Un cadou pentru zilele dificile. Nu trebuie să fie un cadou costisitor sau un obiect. Dar dacă partenerul are o zi grea, fă un efort să îl ajuti. Un preparat culinar deosebit, un masaj sau un obiect oferit îi poate aduce partenerului în mod instantaneu zâmbetul pe buze.

Nu spune niciodată: „Ţi-am spus eu”. Jubilarea în cazurile în care ai dreptate nu trebuie să facă parte din relaţia ta. Dacă greşiţi, nu vă fie teamă să recunoaşteţi acest lucru. Însă, atunci când aveţi dreptate, lăsaţi să treacă de la dumneavoastră. Replici precum „Ţi-am spus eu” nu vor avea alt efect decât să tensioneze relaţia.

Împărtăşeşte experienţe fizice. Nu trebuie să mergeţi împreună la sala de gimnastică de fiecare dată, însă este bine să includeţi în planurile dumneavoastră activităţile fizice desfăşurate împreună.

Controlează-ţi furia. Sunt necesare două persoane pentru o luptă, aşa că cel mai bine este să învăţi când trebuie să opreşti astfel de situaţii. Un truc simplu este acela de a-ţi prezenta argumentele când vă ţineţi de mână. Riscul de a degenera conflictul este mult mai mic în acest caz.

Împarte treburile casnice. Uită de tradiţionalul rol al sexelor atunci când vine vorba despre responsabilităţile casnice şi purtaţi o discuţie onestă unul cu celălalt privind lucrurile care vă plac şi cele pe care urâţi să le faceţi în casă. Cădeţi de acord să preluaţi dumneavoastră responsabilităţile casnice pe care partenerul le detestă. În ceea ce priveşte treburile casnice pe care amândoi le detestaţi, este bine să acţionezi pe principiul echilibrului.

Nu te certape lucruri neimportante. Uneori ne contrazicem şi ne certăm doar d edragul de a ne proteja opiniile. Este bine să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important şi să ignori ceea ce nu este.

Fă complimente. Toată lumea iubeşte să primească complimente, dar ele au impact mai mare dacă vin din partea partenerului şi dacă sunt sincere. Aşadar, nu ezita să-ţi complimentezi partenerul.

Spune: „Mulţumesc!” Arată gratitudine atunci când partenerul îşi lasă treburile pentru a face ceva pentru tine. Mulţumiţi nu doar pentru lucrurile de foarte mare importanţă, este important să aveţi o astfel de atitudine în fiecare zi, pentru a-i arăta partenerului cât de mult îl apreciezi.

Îndeamnă! Într-o relaţie sănătoasă, faptul de a vă îndemna unul pe altul să învăţaţi noi lucruri poate să fie un instrument foarte important. Totuşi, nu trebuie să forţezi partenerul să facă lucruri pe care nu şi le doreşte sau de care nu îi pasă.

Păstrează interesul unul pentru altul.
Este simplu să presupui că ştii totul despre partenerul tău, mai ales dacă sunteţi împreună de mult timp. Totuşi, trebuie să vă menţineţi interesul faţă de gândurile şi opiniile partenerului. De asemenea, angajaţi-vă în conversaţii cu partenerul şi este posibil să descoperi lucruri noi despre acesta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns