Esti aici
Femeia.ro > Familie > 12 semne că te înşală

12 semne că te înşală

Bănuiești că partenerul de viață are altă relaţie? Nu încerca să afli adevărul chiar de la el! Nu rezolvi nimic enervându-te ori făcând o scenă de gelozie. Observă-i însă cu atenţie gesturile şi comportamentul şi vei sesiza semnele care-i trădează infidelitatea!

1. Dintr-odată, este foarte preocupat de felul cum arată. O ştim cu toţii, cu cât convieţuim mai mult cu persoana iubită, cu atât ne simţim mai confortabil. Dorinţa de a arăta bine în faţa partenerului nu mai e la fel de puternică precum în primele zile după ce l-am cunoscut. Atunci, de unde aceste schimbări, interesul pentru propria persoană? Până mai ieri, nu ieşea din costum; acum însă, îi plac blugii şi tricourile. Înainte, asculta doar muzică clasică; mai nou, pare un împătimit al rockului. E posibil să vrea să impresioneze pe cineva. Pe altcineva!

2. Comportamentul lui e din ce în ce mai schimbător. Ba e vesel, ba e trist. Aşa li se întâmplă multora dintre cei care înşală: sunt incapabili să menţină stabilitatea în ambele relaţii. Iar nervozitatea pe care o acumulează într-o relaţie și-o manifestă în cealaltă.

3. A devenit brusc foarte generos şi extrem de grijuliu. Nu te grăbi să te bucuri și acordă atenţie acestui aspect, mai ales dacă un asemenea comportament nu-l caracterizează pe iubitul tău! Cadouri şi flori, zeci de mesaje pe zi, cină romantică la restaurant. De unde toate acestea cu care nu erai obişnuită? Partenerul tău se simte vinovat de relația pe care o are și în felul acesta încearcă să se revanşeze. Asta se întâmplă la începutul aventurii. Cu timpul însă, atenţia pe care ţi-o acordă va scădea.

4. Nu-ţi permite să-i foloseşti telefonul mobil şi nu-l lasă niciun moment nesupravegheat. Ai toate motivele să te gândeşti că nu păstrează cu sfinţenie în memoria telefonului vreun secret mondial!

5. Dacă îl apelează cineva când eşti prin preajmă, nu răspunde ori se duce să vorbească la telefon în altă cameră. E ciudat, doar nu discută cu prietenul lui (care pare a avea o voce cam subţire, languroasă) problema soluţionării crizei globale! Chiar dacă le-ar discuta, de ce îşi schimbă tonul la apariţia ta?

6. Şi-a îmbogăţit vocabularul cu noi expresii. E cu atât mai ciudat cu cât acestea sunt folosite în special de fete, însă tu nu obişnuieşti să le rostești.

7. Te critică, inclusiv în prezenţa altora. În cazul în care critica nu este îndreptățită, e foarte posibil ca el să încerce pur şi simplu să se justifice în propriii ochii, să-şi dovedească ba că nu eşti o bună gospodină ori eşti cine ştie ce frumusețe, ba că nu te îngrijeşti, iar el, sărmanul, e pus în situaţia să caute pe cineva care să te înlocuiască.

8. Nu vine la întâlnire (sau refuză din start), motivând că s-a întâlnit cu prietenii sau a intervenit o problemă de familie de care a fost nevoit să se ocupe neîntârziat. Sigur, ştii că are prieteni şi se vede cu ei, dar faptul că întâlnirile sunt cam dese şi intervin spontan ar trebui să te pună pe gânduri.

9. Stă mai tot timpul pe internet. Se întâmplă adesea ca mulţi să-şi facă noi cunoştinţe pe site-urile de socializare din spaţiul virtual. O asemenea îndeletnicire ridică semne de întrebare mai ales dacă şterge istoricul site-urilor vizitate sau restricţionează accesul la unele documente.

10. Şi-a schimbat atitudinea în relaţiile intime, devenite o rutină. Încearcă să dinamizezi actul sexual! Dacă nu reuşeşti, discută cu el, fiindcă este posibil să aibă o problemă medicală sau psihică. Când nu e vorba de aşa ceva, motivul nu poate fi decât infidelitatea.

11. Are zgârieturi pe spate. Dacă niciunul din voi nu găzduieşte o pisică și nici după zmeură n-a umblat dezbrăcat, iar tu nu l-ai zgâriat, e clar că te-a înşelat.

12. Manifestă tot mai rar dorinţa de a te îmbrăţişa, de a te săruta.

Ce hotărâre iei

Dacă eşti atentă, vei observa destule gesturi mărunte care vor trăda infidelitatea iubitului. Chiar dacă semnele că te-a înşelat sunt clare, analizează cu calm ce-i mai important pentru tine: să vă despărţiţi ori să rămâneți împreună? Ruperea relaţiei nu este singura soluţie!

Există o întrebare la care ar fi bine să găseşti răspunsul înainte de a lua o decizie: de ce te înşală?

# Nu te iubeşte. Oricât ar fi de dureros, singura soluţie într-o asemenea situaţie este despărţirea. Nu-l poţi învinui decât, poate, pentru lipsa de curaj de a recunoaşte acest lucru.

# Probleme interioare. Acestea pot fi foarte multe – bunăoară, neîncrederea în sine ori nu e pregătit să se implice într-o relaţie serioasă. Sau ar putea fi influenţat de cei din jur. De pildă, prietenul lui cel mai bun nu are doar o prietenă, ci mai multe. Așadar, el de ce ar fi mai prejos?

# Lipsa de atenţie din partea ta. Înşelându-te, e posibil ca partenerul să încerce să compenseze lipsa de atenţie din partea ta, de care are foarte multă nevoie.

Aşadar, motivele pentru care te-a înşelat sau încă o face pot fi multe: unele superficiale, altele profunde şi personale. Oricare ar fi motivele pentru care te-a înșelat, merită să nu le consideri o simplă trădare și să nu iei în pripă hotărârea de a te despărţi definitiv de el. Asta, doar în situaţia în care vă preţuiţi reciproc.

Ia în calcul că adulterul poate fi un pretext pentru a pune capăt relaţiei, dar şi ca relaţia dintre voi să treacă în altă etapă. Iar indiferent de decizia pe care o vei lua, nu uita: când o uşă se închide, întotdeauna alta se deschide!

Citește și:

De ce e bună rutina

Testul care vă apropie pentru totdeauna

M-a înșelat. Ce rămâne de făcut?

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.18/07.05.2015

Autor: Olga Sveduneac

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns