Esti aici
Femeia.ro > Familie > 13 metode pentru a te face dorită mereu

13 metode pentru a te face dorită mereu

El se uită la tine cu ochi de îndrăgostit și ochii lui spun: „Te doresc“. Ce-ai putea face oare ca totul să rămână aşa pentru totdeauna?

Când un bărbat şi o femeie ard de dorinţă unul pentru altul, fericirea lor pare că va dura veşnic. Timpul este însă un factor periculos și perfid. Căci, mai devreme sau mai târziu, se instalează… obişnuinţa. Pasiunea se stinge treptat şi fiecare dintre cei doi observă cu amărăciune că nu-l mai atrage pe partener la fel de puternic ca în primele luni când s-au cunoscut. Dacă simți că se întâmplă asta, nu e cazul să-ți faci probleme – pur şi simplu iubirea voastră trece într-o altă etapă. Dar pentru ca atracţia sexuală să nu dispară, poți, ba chiar trebuie să faci ceva. Şi anume, să respecţi câteva reguli simple.

1. Vorbește mai puţin în momentele când faceţi dragoste. Chiar dacă vrei să-i comunici ceva impresionant. În primul rând, pentru că el va trebui să depună un efort pentru a înţelege ce anume vrei tu să-i spui. În al doilea – ar fi inoportun, pentru că, în felul acesta, îl distragi de la lucrul cel mai important.

2. Iubește-ți propriul corp. Pe bărbaţi îi atrag femeile sigure pe ele. Cu cât îți subliniezi mai tare defectele fizice, cu atât mai des le va acorda şi el atenţie. Dacă nu poți schimba ceea ce nu-ți place la tine, măcar nu-i mai vorbi și lui despre asta.

3. Dacă te-a îmbrăţişat prea tare sau, dimpotrivă, nu suficient de tare, dacă din greşeală te-a tras de păr sau te-a strâns atât de puternic încât nici nu mai poți respira, nu reacţiona ca şi cum ar fi comis o crimă. Privește lucrurile mult mai simplu – umorul e o metodă bună de a rezolva situaţii de acest gen. Învăţaţi să râdeţi împreună atât în pat, cât şi în afara lui.

4. Nu-i permite bărbatului să-ți umple viaţa în totalitate. În­totdeauna trebuie să mai rămână loc şi pentru interesele tale personale. Dependenţa emoţională exagerată de un bărbat este periculoasă pen­tru relaţia sexuală. Cu cât ți-e mai teamă să nu fii părăsită, cu atât se va simţi el mai responsabil pentru tine. În cele din urmă, partenerul se poate transforma pentru tine într-un fel de părinte, iar tu pentru el – în copil. Despre ce dorinţă fizică mai poate fi vorba într-un asemenea caz?

5. Nu acorda o atenţie exagerată felului cum arăţi. De regu­lă, pe bărbaţi îi irită femeile mult prea preocupate de garderoba şi coa­fura lor, cele care folosesc multe cosmetice sau poartă o mulţime de bijuterii.

6. Când vă sărutaţi, relaxează buzele şi nu încorda bărbia. Secretul celor mai răscolitoare săruturi constă tocmai în capacitatea de a te relaxa. Buzele închise ermetic şi dinţii strânşi îi dau partenerului senzaţia persistentă că ai maxilarele încleştate de un cârcel. Ție ți-ar plăcea să te săruţi cu un asemenea tip?

7. Nu te interesa prea tare de veniturile lui. Bărbaţilor nu le face plăcere să se simtă folosiţi. Îi poți da senzația că nu e pentru tine decât posesorul unui portofel. Apreciază-i calităţile spirituale și arată-i asta. Dacă dorești ca el să te iubească pentru sufletul tău, fă şi tu la fel.

8. Chiar dacă ești ferm convinsă că sexul oral nu-ți va plă­cea niciodată, există cel puţin două motive pentru a încerca să îl accepți: majoritatea bărbaţilor îl adoră şi visează ca fe­meia iubită să împartă cu ei această plăcere; vei constata că experimentele în domeniul sexului oral vor creşte gradul de intimitate dintre voi.

9. Întotdeauna să fii îngrijită. Sună banal, dar este totuşi important. Epilatul la timp, pedichiura, părul îngrijit, respiraţia proaspătă, corpul plăcut mirositor – toate acestea nu sunt deloc lipsite de importanţă pentru atracție și deplinătatea senzaţiilor sexuale.

10. Nu povesti despre aventurile tale amoroase. De obicei, băr­baţii nici nu vor să audă despre ex-iubiții partenerei. Dar dacă el te întreabă totuşi „Câţi ai mai avut înaintea mea?“, mai mult ca sigur că vrea să afle nu numărul iubiţilor tăi, ci ce anume apreciezi la el mai mult, ce îl face mai bun ca ei, pe ce pui preț în relația cu el. Dacă ai avut mulţi parteneri, nu e cazul să te apuci să-i povestești despre asta. Evită cumva răspunsul.

11. Nu exagera cu decorurile din dormitor. Alcovul aranjat într-un mod prea exotic îl poate duce cu gândul la un decor de teatru. Iar majoritatea reprezentanţilor sexului tare nu se simt confortabil (uneori, se simt chiar crispați) numai la ideea de a evolua pe scenă.

12. Bărbaţii adoră foşnetul care însoţeşte scoaterea lenjeriei intime. Achiziţionează-ți neapărat o lenjerie în care să te simţi ca o adevărată zeiţă a sexului.

13. Niciodată nu refuza direct propunerea partenerului de a face sex. Chiar dacă ești foarte obosită sau nu te simţi prea bine. În adân­cul sufletului, fiecare bărbat consideră că, dacă o femeie îl iubeşte cu adevărat, ea trebuie să ardă întotdeauna de dorinţă. Nu uita că bărbaţii sunt vulnerabili. Nu-i spune „nu“ şi atât. Spune-i și un „te iubesc“, spu­ne-i și cât de mult înseamnă el pentru tine, spune-i și alte lucruri plăcute.

Opinia psihologilor

Problemele legate de relaţiile intime dintre parteneri sunt tot mai mult studiate de psihologi.
Iată câteva dintre părerile specialiștilor legate de aspiraţia femeii moderne de a fi mereu dorită.

Mass-media în general şi televiziunea în mod special promovează insistent niște standarde unice de frumuseţe. Ce pot face însă femeile care nu corespund acestui ideal? Răspunsul e simplu: bărbaţilor le plac femei foarte diferite. Rolul cel mai important în preferinţele masculine îl joacă ceea ce s-ar putea numi „fixaţie“ sexuală individuală, care se formează în două etape: la vârsta de 3-4 ani, când îşi conştientizează apartenenţa sexuală, şi în perioada pubertăţii, în jur de 13-14 ani. Obiectul iniţial, cel de care se leagă în conştiinţa băieţelului prima excitare sexuală, va deveni acea imagine care îl va atrage toată viaţa. El poate nici să nu-şi amintească cine a fost acea persoană: mama, educatoarea de la grădiniță, o colegă sau un personaj dintr-un film. Iar pentru că obiectele iniţiale se deosebesc unul de celălalt şi, în mod cert, sunt departe de a fi ideale, şi preferinţele bărbaţilor sunt foarte diverse: blonde și brunete, mai slabe şi mai plinuţe, cu ochi negri, albaștri, căprui sau verzi, înalte și scunde etc. Dacă pe toţi bărbaţii i-ar fi interesat un singur tip de femei, s-ar ajunge la aberații.

Este foarte răspândită ideea că femeia trebuie să rămână întotdeauna o enigmă. Părerea psihologilor: nu trebuie să uităm că femeia este plină de enigme chiar de la naştere, aşa că nu e nevoie să mai ascundă sau să inventeze ceva! Bărbaţii oricum nu pot înţelege toate gândurile complicate care se nasc în mintea unei femei. Oamenii normali, inteligenţi sunt capabili să construiască relaţii minunate, fără a se zăpăci unul pe celălalt cu „enigme“ şi secrete.

Femeile încearcă deseori să seducă un bărbat, să-i aprindă pasiunea recurgând la tot felul de accesorii erotice. Ele sunt chiar eficiente. Dar sunt și obligatorii?

Imaginează-ți următoarea situaţie: el îi arată limpede că o dorește, iar ea se gândeşte înfrigurată că nu e pregătită în acel moment. Mâine, da! Se va coafa, îşi va pune lenjerie sexy, va aprinde lumânări… Dar ea îl excită acum, aşa cum este. Iar mâine, când îşi va pune ciorapii sexy cu portjartier, el va fi preocupat de cine ştie ce situaţii financiare şi pur şi simplu nu va aprecia pregătirea „excitantă“ a partenerei. Problema constă în faptul că femeile au concepții legate de sexualitate care de multe ori diferă radical de cele ale bărbaţilor. Bărbaţii sunt fiinţe leneşe, care iubesc confortul. Schimbarea permanentă a coafurii, a genţilor şi a culorii unghiilor mai degrabă îi oboseşte. Acordă mai bine atenţie aspectelor care știi că îl tulbură pe iubitul tău şi acţionează în această direcţie.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr18/11.05.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns