Esti aici
Femeia.ro > Familie > 3 disfuncții sexuale, trei leacuri naturale

3 disfuncții sexuale, trei leacuri naturale

libido

E ceva în neregulă cu amorul. Parcă ceva nu mai merge când faceți dragoste. Nu te grăbi să dai vina pe cine știe ce interpuși. S-ar putea să fie doar disfuncții sexuale.

La tine sau la el, important e să o/le depistați (și asta se poate face numai discutând). Disfuncțiile sexuale pot fi tratatate și vindecate. Uneori sunt suficiente leacurile naturale, alteori e nevoie (și) de terapie. Să fim optimiste și să ne încredem în puterea dragostei și a plantelor. Cel puțin pentru început.

Inapetența sexuală

Specifică mai ales femeilor, cauzată mai ales de medicaţie, naştere sau apropierea de menopauză, lipsa bruscă a apetitului sexual duce la frustrări în relație, până la sfârșitul ei. Unele dintre femeile în cauză acceptă facă sex, ajung chiar să se excite până la urmă și să aibă orgasm. Altele ajung până la faza penetrării, când se retrag brusc. În fine, există și dintr-acelea care refuză totalmente actul sexual. În afară de cele sus enumerate, există și alte cauze, precum cele psihologice, anumite modificări endocrine, tulburări ale tiroidei sau modificări în chimia creierului. Oricare ar fi ele, dacă sexul nu mai e ce-a fost, este bine să te consulți cu un medic specialist. Până atunci…

Leac de ajutor. Infuzia de busuioc care, datorită conținutului de vitamine, taninuri și uleiuri esențiale, redă tonusul şi apetitul sexual, îmbunătăţeşte capacitatea de control al energiei sexuale şi, ca bonus, este bună inclusiv pentru bărbați, deoarece combate ejacularea precoce. Se prepară dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă clocotită. Laşi zece minute acoperit, strecori şi bei de două ori pe zi, după masă, cu înghiţituri mici.

Ejaculare precoce

Cea mai frecventă disfuncție sexuală masculină. Se manifestă prin ejacularea la penetrare sau foarte curând după aceasta. În general, e cauzată de emoția partenerului, de nesiguranță, de alți factori psihologici. Ejacularea precoce poate fi tratată fără probleme, dar n-ar fi rău să apelați și la o plantă sau două, pentru că au efect surprinzător de bun.

Leac de ajutor. Infuzia de iasomie, o lingură de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă clocotită, este recunoascută ca reglator al sistemului nervos. O cană cu ceai băut cu regularitatea seara, înainte de culcare, va regla curând tensiunea, eliminând stresul și amânând ejacularea.

Disfuncții erectile

În fapt, incapacitatea bărbatului de a menține erecția. Neplăcut și frustrant pentru ambii parteneri. Bolile care afecteaza circulația sangvină, precum ateroscleroza, tulburările nervoase, dar și stresul, depresia sau anxietatea sunt principalele cauze ale acestei disfuncții. Există tratament de specialitate, psihoterapie sau tratament medicamentos, dar și leacuri naturale.

Leac de ajutor. Pulberea de năprasnic se ia câte o linguriţă de patru ori pe zi și acţionează eficient contra disfuncției erectile, cu condiția ca tratamentul să dureze 3-6 luni. De asemenea, are efecte spectaculoase și în tratarea sterilităţii secundare feminine.

Pe vremuri, babele satului descântau bărbații „legați“, care nu-și mai puteau satisface nevestele, dându-le pe inima goală fiertură de năprasnic.

Sunătoarea era numită plantă de aşternut pentru că, pusă sub cearşaful de pe pat, dădea o stare de relaxare şi de bună dispoziţie. Se punea copiilor şi proaspetelor mămici, dar şi tinerilor însurăţei.

Frigiditate, că-i mai rea decât toate

Când femeia nu simte niciun fel de dorință sexuală, niciun fel de atracție, ba chiar îi face rău atingerea partenerului. Se pare însă frigiditatea propriu-zisă nu există, ci doar sexualitate nedescoperită și bărbați nepricepuți. La un moment dat, o astfel de femeie se poate îndrăgosti și, din păcate, nu are parte de sex. Pentru că acel cumul de sentimente și frustrări pe care-l numim frigiditate este de mult instalat. Ce-i de făcut? Medicii recomandă (și) ceaiurile din plante sau aromaterapia, menite să relaxeze sistemul nervos, să îmbunătățească circulația sangvină, ba chiar să dinamizeze hormonii sexuali. Uleiurile aromatice de busuioc și rozmarin sau infuzia de brânca-ursului sunt printre cele mai populare.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/02.06.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns