Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 3 ocazii să celebrezi iubirea, chiar şi la vârste înaintate

3 ocazii să celebrezi iubirea, chiar şi la vârste înaintate

iubire

Un studiu extins pe o durată de 75 de ani şi rezumat în cartea Triumphs of Experience: The Men of the Harvard Grant Study expune verdictul simplu: fericirea este iubire. Aşa că indiferent de vârstă, ocupaţie, interese şi destinatarul iubirii tale, este sănătos şi recomandat să îţi exprimi sentimentele, să le creşti, să te bucuri de reciprocitate. Pe de altă parte, conceptul iubirii este cel mai adesea asociat cuplurilor tinere, însă cele cu vechime demonstrează că iubirea deplină, matură este experimentată, mai ales, de cei care nu mai au vârsta lui Romeo şi a Julietei. Aşa că, acestora, noi le propunem 3 ocazii tocmai bune de a-şi celebra relaţia:

  1. Nunta de argint

Dacă durata căsătoriei tale cu partenerul depăşeşte două decenii, este timpul să te gândeşti la nunta de argint. Acest moment important marchează 25 de ani de căsnicie şi este urmaşul altor clipe deosebite din istoria cuplului, precum nunta de lemn (5 ani) şi nunta de tinichea (10 ani).

Nu pierde ocazia de a-ţi celebra dragostea şi pregăteşte din timp detaliile sărbătorii. De obicei, evenimentul se celebrează într-un cadru restrâns, comparativ cu nunta, însă poate avea loc în grădină sau la restaurant, după o slujbă de mulţumire la biserică, la care iau parte şi naşii de cununie.

Tradiţia spune că la nunta de argint verighetele sunt schimbate cu unele din acest metal preţios, însă pot fi purtate şi împreună. Este recomandat ca şi invitaţii să dăruiască cadouri din argint mirilor iar un ceas care să simbolizeze timpul petrecut împreună poate fi o idee inspirată.

Personalizează detaliile pentru a surprinde esenţa dragostei voastre, pentru că regulile nu sunt stricte privind tradiţiile acestui eveniment. Tot ceea ce contează este să îţi reîmprospătezi sentimentele, să ţi le exprimi cu convingere şi să te bucuri de acel eveniment unic alături de, cele mai multe ori, familia extinsă la copii şi nepoţi.

2. Dragobete

Dacă nunta de argint se lasă aşteptată iar relaţia este mai proaspătă sau neoficializată, o idee bună pentru a vă celebra sentimentele este sărbătoarea Dragobetelui, varianta românească a lui Valentine’s Day, pe 24 februarie.

Se spune că Dragobetele erau fiul babei Dochia iar, în cinstea lui, tinerii se strângeau, pe vremuri, la cules de flori. La orele prânzului, fetele se îndreptau spre sat iar băieţii le fugăreau, pentru a obţine o sărutare. Dacă fetei îi era drag pretendentul, ea se lăsa prinsă şi acel moment marca începutul logodnei, anunţată apoi întregii comunităţi. O altă vorba spune că fetele nemăritate strâng de Dragobete zăpada rămasă pe alocuri, numită „zăpada zânelor” iar apa rezultată se presupune că are caracteristici afrodisiace.

Iată o zi plină de însemnătate pentru a vă oferi momente frumoase, întrucât evenimentele dedicate dragostei se organizează şi în mediul urban, pentru orice fel de cuplu. O cină romantică, un album cu fotografii împreună, un cadou pe care ştiai că şi-l doreşte partenerul, ba chiar o scrisoare, cum se obişnuia pe vremuri, pot fi atenţii care să celebreze relaţia şi să marcheze respectul şi aprecierea voastră.

3. Vacanţa în cuplu

Chiar dacă majoritatea vacanţelor se transformă în ocazii de a petrece în familie, de la o anumită vârstă, păstrează câteva zile pe an pentru a le dedică exclusiv partenerului tău. Copiii sau nepoţii vor înţelege şi vor admira intenţia de a va celebra dragostea, mai ales că, la întoarcerea voastră, se vor bucura şi de suveniruri.

Dacă nostalgia este mobilul vacanţelor voastre, puteţi opta pentru o plimbare cu Mocăniţa sau chiar cu Orient Express. În 2016, celebrul tren s-a oprit în Sinaia, însă, anual, acesta traversează ţinuturi spectaculoase, atrăgătoare pentru publicul ce acum preferă rafinamentul în pofida aventurilor lipsite de confort.

Poţi consulta şi ofertele de seniori ale agenţiilor de turism, însă, dacă tehnologia nu este o limită pentru tine, poţi apela la site-uri precum Aventurescu sau Travelator, pentru vacanţe DIY. Câteva zile doar voi doi vor reîmprospăta plăcerea de a experimenta împreună.

În societatea noastră consumeristă, nu mai sunt multe cupluri care să-şi dedice decenii din viaţă relaţiei lor, aşa că fiţi mândri de istoria voastră personală şi găsiţi în fiecare moment un motiv de a va bucura unul de compania celuilalt. Dragostea voastră este cu totul specială.

 

Sursa foto: Pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns