Esti aici
Femeia.ro > Familie > 4 factori declanșatori ai orgasmului

4 factori declanșatori ai orgasmului

La femei, evident, că acolo ne interesează mai mult și mai mult, nu? Știi mitul acela cum că noi, femeile, stăm prost la capitolul orgasm? Ei, bine, e ușor de dărâmat, dar de astă dată nu asta vrem.

Ci să-i învățăm pe partenerii noștri mai grăbiți sau mai neîndemânatici sau poate doar un pic mai egoiști, cum să apese butoanele potrivite pentru a avea parte de o parteneră cu… orgasm.  În primul rând, e bine să amintim că perioada de excitare a femeilor este ceva mai lungă, iar palierul – perioada în care excitaţia este la maximum – este de asemenea mai lung decât cel al bărbatului. În al doilea rând, pentru că el, iute din fire, aplică preludiul în varianta prescurtată. Așa că graba, și nepriceperea strică treaba. Ia să vedem însă care-s butoanele alea despre care vorbeam.

Un preludiu reușit

Foarte important pentru femei, preludiul este un fel de „to do list“ pentru bărbați. Dar dacă i-am ajuta să le placă și lor mai mult, s-o facă mai cu aplicație, mai cu trăire și, evident, atât cât ne-ar fi și nouă bine. Ia să vedem, ce-i place lui înainte? Să te vadă mişcându-te. Nu neapărat să faci „program artistic“, dar un gest mai lent, o mişcare a capului, o unduire de şold îi trezesc dorinţa. Îi place să-l dezbraci. Încetul cu încetul, mângâiere cu mângâiere. Și, nu în ultimul rând, îi place să te miroasă. Nu trebuie să te dai cu cine ştie ce parfumuri costisitoare. Trebuie doar să miroşi a curat, a dorinţă, a iubire. Pentru el, toate aceste mici gesturi înseamnă preludiu. Reușit. Și provocator. Să fie și el la înălțime!

Fantezie la minut

Fanteziile astea sunt chestii complicate. Încă suntem apăsate de prejudecăți, încă avem impresia că vor să profite de inocența noastră dacă acceptăm să le satisfacem vreo fantezie. Dacă am scăpa de frica asta, ce bine ar fi. O fantezie mică, pusă în practică la momentul potrivit te poate aduce clar pe culmile orgasmului. Așa începe totul, c pași de bebeluș!

Punctul G descoperit

Bănuiesc că știi deja că faimosul punct G (zona cea mai erogenă, locul care, mângâiat cum se cuvine, se excită atât de tare, încât orgasmu-i colea!)  nu are o localizare chiar precisă. Nu poți, așadar, să aștepți, oricât de lung ți-ar plăcea preludiul, până găsește omul punctul. Şi-atunci cum facem? Ca-n orice expediție, trebuie să existe un ghid. Fii călăuza lui. Ajută-l direcţionându-i uşurel mângâierile, prelungeşte (doar) un pic preludiul. Dacă, Doamne fereşte, nici tu nu ştii unde-ţi este propriul punct G, se mai întâmplă, folosește-te de cele clasice. La puncte, zone erogene mă refer: sânii, spatele genunchilor, gâtul.

Un iubit nereținut

Adică un iubit care să știe să te învețe ce nu știi, care să se lase „condus“ de dorințele tale. Un iubit bun și blând, care să nu se crispeze la micile tale ezitări, care să nu se închidă în el când își dorește ceva. Un iubit care să vrea să împărțiți deopotrivă plăcerea (și să ți-o ofere de câte ori se poate) și viața, casa și dorințele. Care să nu caute în alte părți satisfacerea micilor dorințe mai altfel, care să-ți explice ce și cum. Crede-mă, și acesta e un factor declanșator al orgasmului…

Aproximativ 60% din femei şi, surprinzător, 25% din bărbaţi simulează orgasmul în timpul actului sexual sau al unei reprize de sex oral, conform unui studiu.

1+1=1

Nu dă bine, ai zice, ai greșit cea mai simplă socoteală. Nu, n-am greșit. Orgasmul asta înseamnă. Când 1, adică ea, plus 1, adică el, fac un întreg. Este teoria celor două jumătăți care formează întregul, este teoria iubirii perfecte. Iar când doi parteneri ajung la orgasm în același timp, momentul acela este momentul perfecțiunii. În general, adepții sexului tantric spun că ajung la această perfecțiune, dar nu trebuie neapărat să faci yoga, să fii vegetarian și să-ți controlezi energiile, merge și cu sexul clasic. Totul e să fie potrivire. Și dorință.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr 15/20.04.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto:123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns