Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 5 ajutoare pentru sex (aproape) perfect

5 ajutoare pentru sex (aproape) perfect

Am tot vorbit despre poziții și mișcări, despre punctul G şi potrivire din punct de vedere sexual. Dar pentru un sex perfect ai nevoie și de alte lucruri, poate neașteptate.

Bunăoară, de viaţa pe care o duci. Cu cât eşti mai sănătoasă, cu atât e mai bun sexul. Sau de mici amănunte la care nici nu te gândești că ar conta în timpul unui sex pătimaș. Ba chiar și felul în care-l alinți. Dar să vedem despre ce e vorba.

Mereu curată, dar nu foarte parfumată

Igiena corporală, ca să folosim termeni didactici, este foarte importantă. Nu te gândi că o dorință arzătoare ar putea ierta o igienă precară. Ia imaginează-ți cum ar fi fost ca domnișoarei din The 50 Shades of Grays să-i fi mirosit părul a varză, ce s-ar fi ales din erotismul… umbrelor. Sau că celebra scenă din Poștașul sună întotdeauna de două ori, petrecută de altfel pe masa din bucătărie, ar fi avut loc imediat ce Jessica Lange ar fi terminat o tocăniță. Pe scurt, mare atenție: e obligatoriu să miroși mereu a proaspăt. Dar, pentru că, da, întotdeauna există un dar, nu exagera cu parfumatul. Trebuie să mai ajungă la el și mireasma feromonilor, nu numai a deodorantului. Chiar și acolo, în zona-gazdă a punctului G, trebuie să mai lași și din mirosul natural…

Organismul are nevoie de anumite substanţe nutritive pentru a produce hormoni sexuali, precum testosteronul şi estrogenul, iar acestea se găsesc cu precădere în nuci, arahide, măsline sau avocado, în broccoli sau miere.

Somn bun, sex și mai și

S-a constatat că persoanele cu somn agitat, insomnie cronică etc. au libidoul scăzut şi, în general, sunt prea obosite pentru a avea relaţii sexuale normale. În timpul somnului, organismul metabolizează carbohidraţii. De aceea, dacă dormi bine, scazi mai uşor în greutate şi reduci astfel riscul de boli cardiovasculare sau de nutriţie (diabet). În schimb, creşte libidoul, deci se îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Prin urmare, o noapte bună din punct de vedere sexual cere somn odihnitor.

Regulile sunt bune, dar nu întotdeauna

Dacă vrei sex bun, de calitate cum se spune, trebuie să uiţi de reguli şi prejudecăți. Trebuie să fii tu, să faci ce-ţi place şi ce simţi în momentul acela. În astfel de situaţii, există numai plăcere şi, dacă vrei să fie noaptea perfectă, pentru că despre asta vorbim, extaz! Cere-i exact ce vrei și vei fi uimită de entuziasmul lui, de reuşita amorului. Ba, dacă chiar vrei ceva nou, nu te da în lături de teamă că-şi va schimba părerea despre tine. Vei fi uimită cât de bine va răspunde cererii tale.

Și preludiu, dar și după

Dacă de preludiu deja ştie tot omul, de postludiu cam uităm. Dar dacă vrei o partidă de amor rotundă, perfectă, ține minte că nu e suficient să fi avut orgasm, nici măcar să-l fi avut amândoi în acelaşi timp, ceea ce e practic ultima treaptă spre perfecţiune. E important ca după mai rămâneţi un pic la locul faptei, o mângâiere, un sărut cast, un oftat, pentru ca lucrurile să se aşeze, să poţi rememora pe îndelete senzațiile avute.

Știai?

Starea de bine pe care o ai câteodată fără ştii prea bine de ce se datorează… microorgasmelor.

Micuţe, dar extrem de subtile, apar fără stimulare fizică, doar datorită imaginaţiei.

Vorba dulce mult aduce

El te mângâie şi tu îi şopteşti în ureche ce ţi-ai dori. El îţi dă şi tu-i spui gâtuită cât de mult îţi place. Da, vorbele spuse cu meşteşug fac bine amorului, lucrează şi ele, ca nişte afrodiziace puternice. Bărbaţilor le place să audă că-ţi place. Ba îi excită teribil atunci când le spui clar ce vrei, fără figuri de stil. Și încă ceva despre vorbe. Care influențează sexul chiar când sunt spuse în „civilie“ ca să spunem așa. Când discutați despre ale cuplului e bine să fiți implicați amândoi. E bine ca după un „Eu cred că…“ să urmeze imediat un „Tu ce părere ai?“  A! Și, chiar dacă o faci de multă vreme, încearcă eviți alintările diminutivate. Cei mai mulți bărbați le detestă!

Orgasmul rămâne orgasm

Până la urmă, rămâne cel mai important, pentru că, oricât de bine te-ai simți după amor, dacă nu e încununat de orgasm, nu e desăvârșit. Orgasmul este caracterizat ca o plăcere fizică intensă, controlată involuntar de sistemul nervos autonom. Orgasmul te face să te simţi absolut minunat. Resimţi o stare de oboseală şi nevoia de odihnă. Această stare este atribuită eliberării de prolactină în timpul orgasmului. Absenţa orgasmului nu înseamnă eșec. Există plăcerea actului sexual şi fără orgasm, doar că e ceva mai mică. Femeile sunt mai norocoase, pentru că pot înlocui lipsa orgasmului din timpul actului sexual cu unele obținute atunci când fac ceva ce le place enorm. Aceste orgasme sunt însoţite sau nu de contracţiile specifice.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2018 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: pixabay

Comments

comments

One thought on “5 ajutoare pentru sex (aproape) perfect

Lasă un răspuns