Esti aici
Femeia.ro > Familie > 5 mituri desfiintate despre femei si sex

5 mituri desfiintate despre femei si sex

Transformate deja în zicale, multe dintre „adevărurile“ despre sexualitatea feminină pornesc de la nişte poveşti. Preluate şi transmise mai departe nu numai de bărbaţi, care se mândresc că nu înțeleg eternul feminin, ci şi de femei.

De bărbați, preluate pentru că li se pare mai interesant când femeia posedă celebrul mister ataşat, aşa că ce să-şi mai bată capul cu empatia, iar de femei, pentru că aşa mai ai loc de întors când pur şi simplu nu ai chef decât de tine. Din păcate, multe femei ajung să creadă ele însele în amintitele mituri, iar dacă nu „simţesc“ ca la carte, li se face ruşine şi se cred perverse. Să desfiinţăm aşadar nişte mituri, să fim şi noi mai în largul nostru, pentru că doar de-aia suntem la fel de… egale cu bărbaţii.

Nu simt nevoia de sex la fel de mult ca bărbaţii

Ba, zic unii, femeia nu face sex de plăcere, ci doar pentru că aşa a fost scris programul. Că adică ea, biata, e setată o dată la lună, doar pentru că specia trebuie perpetuată. Ei bine, eroare! Mare! Ba, spun specialiştii, libidoul unei femei de 30 de ani este mai ridicat decât al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Iar starea ei de după e muuult mai plăcută decât a lui. Dacă mai punem la socoteală plăcerea de a flirta, de a fi admirată şi dorită, e destul de clar. Sexualitatea femeii nu e mai prejos decât a bărbatului. Şi nu-i ruşine să-i spui iubitului tău că-l doreşti – în acel sens, evident –, ba dimpotrivă. Sigur vei avea lângă tine unul dintre cei mai fericiţi bărbaţi.

Nu ajung la orgasm decât foarte rar

Şi ăsta e un mit. Ba există teoria, mai ales printre bărbaţii grăbiţi, că femeile nu ajung practic niciodată la orgasm. Nimic mai fals. Este adevărat, dacă el nu e tocmai îndemânatic, ea nu prea apucă orgasmul. În primul rând, pentru că perioada de excitare a femeilor este ceva mai lungă, iar palierul – perioada în care excitaţia este la maximum – de asemenea mai lung. În al doilea rând, pentru că el, iute din fire, aplică preludiul în varianta prescurtată. Şi iaca neconcordanţa. Şi mitul! Convinge-l pe el să-şi amâne orgasmul. Se poate! Şi e foarte plăcut. Pentru toată lumea!

Nu le plac variaţiunile

Nu-i adevărat. Dar pentru că, aşa cum spuneam, femeile însele au început să creadă în miturile astea mai ales din pricina unei educaţii să-i spunem încuiate, e cam greu pentru bărbat să ceară, să explice, să convingă. E bine însă de ştiut că, atunci când iubeşte cu adevărat, femeia trece uşor peste prejudecăţi. E drept, aici şi bărbatul are un cuvânt de spus şi un preludiu romantic de executat.

Nu fac sex, fac doar dragoste

Ăsta da mit! Ce vrea să zică el este că femeile nu trec la partea fizică a amorului decât dacă sunt îndrăgostite lulea şi convinse că şi bărbatul e la fel. Ia fii cinstită cu tine: măcar o dată ai făcut-o pentru că pur şi simplu aşa îţi cerea corpul tău, nu inima, nicidecum mintea! Şi a fost bine, nu? Au sărit scântei, cum se spune prin filme! Se pare că, în ultimul timp, partea asta fizică nu mai e atât de desconsiderată şi blamată, mai ales de când femeile amână căsătoria, întemeierea unei familii, în favoarea carierei. Aşa că de ce să te alegi cu dureri de cap şi dezechilibre hormonale până apare Făt-Frumos? Mai bine rezolvi problema în mod plăcut şi, de ce nu, cât mai pasional.

Nu vor decât relaţii serioase, cu viitor

Nu-i adevărat! Cu toate instinctele şi programările genetice, femeilor le plac aventurile. Condiţia este să fie romantice, să se petreacă într-un fel departe de lume, să fie, altfel spus, pe furate. Dar chiar şi aşa se dedică suflet şi (mai ales) trup unei aventuri. Pentru că, nu-i aşa, femeilor le place să fie misterioase, să-şi amintească mai târziu de aventură, să surâdă uşor şi să ştie că este numai şi numai secretul lor.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/5.06.2014.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns