Esti aici
Femeia.ro > Familie > 5 moduri prin care să îi arăți partenerului că îl iubești

5 moduri prin care să îi arăți partenerului că îl iubești

limbajele iubirii

Fiecare persoană are nevoie să se simtă apreciată și, mai mult de atât, iubită. Chiar dacă partenerul tău știe deja ce simți pentru el, dovezile de iubire sunt întotdeuna binevenite.

Așa cum probabil știi deja, există mai multe limbaje ale dragostei. Cu alte cuvinte, persoane diferite au modalități diferite de a-și arăta dragostea, dar și de a o primi; ce funcționează la tine poate că nu funcționează atât de bine la el.

Preotul american Gary Chapman, care este și consilier matrimonial, a identificat 5 astfel de limbaje ale iubirii. El a scris despre acestea în cartea sa, „The Five Love Languages”, publicată în 1995. Potrivit teoriei sale, fiecare persoană are un limbaj primar și unul secundar. De aceea, este important să știm ce funcționează cel mai bine la partenerul nostru, pentru a putea să îl facem să se simtă iubit.

Cuvintele de încurajare

Pe scurt, persoana respectivă dorește să audă că este apreciată sau iubită, vrea să i se spună clar acest lucru. Folosește un ton blând, tandru, atunci când îi faci complimente sau îi spui pur și simplu că îl iubești.

Primirea de daruri

În schimb, alte persoane apreciază mai mult cadourile pe care le primesc. În acest caz, nu aștepta până la aniversarea lui sau până la Sărbători, ci fă-i cadouri oricând vrei; cu cât mai banală este ziua, cu atât mai mult le va aprecia. Nu-ți fie teamă că vei cheltui prea mult, pentru că cele mai bune cadouri sunt cele făcute din suflet, indiferent de valoarea lor.

Atingeri

Ține-l de mână sau de braț pe stradă, mângâie-l pe genunchi atunci când vă uitați la film, faceți sex mai des, fă-i masaj după o zi grea… Dacă partenerul tău are acest limbaj al iubirii, va aprecia foarte mult.

Timpul acordat

Oricât de ocupați ați fi, trebuie să vă faceți timp unul pentru celălalt – mai ales dacă unul dintre voi are acest limbaj al iubirii. Nu te gândi neapărat la a lua cina în oraș, poate fi vorba și de ceva aparent banal, cum ar fi să lași telefonul deoparte atunci când stați de vorbă.

Serviciile

Capacitatea de a face servicii înseamnă pe scurt micile lucruri pe care le faci pentru el, precum așezatul mesei sau călcatul hainelor. Cu alte cuvinte, vrea să simtă că ai grijă de el.

Este important să identificăm limbajul partenerului pentru a știi cum să-l facem să se simtă iubit. Deseori, când cei doi parteneri au limbaje diferite, fiecare îl va folosi pe cel care funcționează la el, iar perechea sa nu va fi satisfăcută. Dacă nu ești sigură ce se aplică iubitului sau soțului tău, nu trebuie decât să îi arăți acest articol și să îl întrebi. În acest fel, pe viitor vei fii sigură că nu vei da greș.

 

Citește și: Cele mai importante calități pe care să le cauți la viitorul soț

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns