Esti aici
Femeia.ro > Familie > 5 reguli pe care le respectă cuplurile durabile

5 reguli pe care le respectă cuplurile durabile

Fiecare pereche are propria noțiune despre ce înseamnă o relație romantică armonioasă și sănătoasă. Un parteneriat pozitiv, plin de încredere cere timp și disponibilitatea ambelor părți și nu apare peste noapte. Ca relațiile să devină puternice și să dureze, trebuie să respecți anumite reguli. Iată câteva obiceiuri care te vor ajuta să ai o relație romantică fericită și împlinită.

Comunicare

Comunicarea este cheia, dar cred că știi asta deja. Este una dintre cele mai importante calități ale unei relații sănătoase. Totuși, nu toată lumea știe să comunice eficient și lin, chiar dacă acest lucru pare simplu. Cuplurile fericite și împlinite cunosc la perfecție acest joc. Partenerii își exprimă tot timpul dragostea pe care au față de celălalt, spun te iubesc foarte des și se complimentează mereu. Dar știu să discute și chestiunile „spinoase“ care apar pe drumul comun, în loc să le ascundă sub covor. Pentru a merge înainte și a crește, se cuvine ca amândoi să fiți capabili să vorbiți despre sentimentele voastre și să le exprimați într-un mod care nu-l rănește pe celălalt. Indiferent cât de ciudat sau inconfortabil ar fi uneori, exprimarea emoțiilor și gândurilor este cheia unei relații durabile.

Respect

Da, sună simplu, dar uneori nu este ușor de pus în practică. În plus, respectul poate îmbrăca foarte multe forme. Pentru a avea o relație frumoasă și durabilă, respectă timpul, inima, caracterul și încrederea partenerului! Evită ca în timpul certurilor să pui etichete sau să ofensezi intenționat, să vorbești negativ despre partener în fața prietenilor sau familiei și, mai ales, nu amenința că vei ieși din relație ori de câte ori te nemulțumește ceva. Tratează-l pe celălalt cum vrei să fii tratat tu!

Mici separări

Da, sună paradoxal, dar uneori este bine să petreceți timp efectuând activități separate sau cu prieteni separați. Sigur că timpul petrecut împreună este cel mai plăcut, dar este bine să-ți păstrezi independența și să o respecți și pe cea a partenerului. Când un cuplu petrece prea mult timp împreună, poate lua naștere o codependență nesănătoasă. Menține câteva limite clare și nu uita că un pic de autonomie este un semn de sănătate a relației!

Sex

Alături de bani, este unul dintre motivele principale pentru care oamenii se despart. De aceea, nu neglija niciodată latura asta: cu cât faci mai mult sex, cu atât pofta crește. Din păcate, este adevărat și reversul: dacă nu ai parte de sex, nici nu vei mai avea chef de el. În felul acesta, partenerii se îndepărtează și se deconectează unul de altul. Menține vie relația sexuală și te vei bucura de o relație sănătoasă!

Nu face comparații!

De multe ori, ce are altul pare mai bun. Iar uneori chiar așa este. Dar de unde știi că ți-ar plăcea sau ți s-ar potrivi și ție? Frecvent, ne comparăm viețile cu ale altora, iar joburile, casele și mașinile atora par mai bune. În ultimii ani, parțial din cauza mediilor de socializare, ne comparăm și relațiile. Însă cele mai fericite cupluri nu sunt interesate de ce dețin ori fac alții. Acești oameni se bucură de viața pe care o au și o savurează cu toate simțurile, fiindu-le indiferente atât posesiunile celorlați, cât și părerile lor.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr14/13.04.2017
Autor: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns