Esti aici
Femeia.ro > Familie > Accesoriile unei nopți de dragoste perfecte

Accesoriile unei nopți de dragoste perfecte

Prietenele îți povestesc dacă se înțeleg sau nu la pat cu partenerul de viaţă, câte orgasme au avut sau de ce au rămas nesatisfăcute.

Te pun pe gânduri cu astfel de mărturisiri și nu știi ce să mai crezi. Dacă ţi-e bine după o noapte de dragoste, asta înseamnă neapărat că ai avut orgasm? Să aflăm!

Ce este

În momentul în care excitarea sexuală ajunge la apogeu, marea majoritate a femeilor şi bărbaţilor au un orgasm. I se spune climax sexual sau juisare și este caracterizat ca o plăcere fizică intensă, controlată involuntar de sistemul nervos autonom. Orgasmul este însoțit de contracţii ciclice rapide ai mușchilor pelvieni inferiori, care înconjoară organele genitale şi orificiul anal. De asemenea, este frecvent asociat cu alte reacţii: stare de euforie generalizată şi vocalizare involuntară.

Ce vrea

Să te simţi absolut minunat. După orgasm, resimţi o ușoară oboseală şi nevoia de odihnă. Această stare este atribuită eliberării de prolactină în timpul orgasmului. Atenţie! Absenţa juisării nu implică neapărat existenţa unei probleme. Plăcerea actului sexual este posibilă şi fără orgasm, doar că e mai mică.

De câte feluri e

1. Orgasm vaginal

Este declanșat prin stimularea peretelui vaginal. Ca să ai un orgasm preponderent vaginal, partenerul tău să trebuie ştie unde este faimosul punct G din interiorul acestuia. Pentru asta, trebuie însă să încercaţi diverse poziţii sexuale, ca penisul să stimuleze cât mai multe zone ale peretelui vaginal, până la descoperirea celei care prezintă o excitabilitate pronunţată. Unele femei descoperă această zonă cu totul întâmplător, după ani întregi de activitate sexuală.

2. Orgasm clitoridian

Clitorisul este singurul organ destinat exclusiv plăcerii, iar orgasmele obţinute prin stimularea lui sunt singurele care nu au fost şi nu sunt puse sub semnul îndoielii. Clitorisul este un penis in miniatură, având la fel de multe terminaţii nervoase precum organul sexual masculin, dar pe o suprafaţă foarte mică. În cazul femeilor, când spui orgasm, zici clitoris. Două treimi din ele au nevoie de stimulare clitoridiană în timpul preludiului şi/sau al penetrării. Oricum, nu se poate ajunge la orgasm fără stimularea clitorisului, în oricare din fazele actului sexual ai fi. Orgasmul clitoridian durează de la câteva secunde la 2-3 minute!

3. Orgasm combinat

În timpul unui act sexual, nu poţi spune niciodată cu exactitate ce tip de stimulare te-a adus la extaz întrucât de cele mai multe ori orgasmul e declanșat de combinația celor două.

Starea de bine pe care o ai câteodată fără să ştii prea bine de ce se datorează microorgasmelor. Mici, dar extrem de subtile, apar fără stimulare fizică, doar datorită imaginaţiei. Femeile pot avea orgasm numai prin intermediul fanteziilor sexuale sau pur şi simplu când fac ceva ce le place enorm. Acesta este însoţit sau nu de contracţiile specifice.

1. Relaxează-te, altfel crisparea ta se va transmite asupra lui. Fii cât mai naturală, zâmbitoare şi seducătoare, dar nu întrece măsura, fiindcă rişti să pici în capcana gesturilor false.

2. Lasă lucrurile să meargă de la sine, iar dacă îţi dai seama că el s-a poticnit puţin, nu-l considera… incompetent. Gândeşte-te că, dacă s-a emoţionat, asta înseamnă că este îndrăgostit de tine, nicidecum nu-i vorba doar de un capriciu sau, mai rău, de palmares.

3. Lasă-te sărutată şi mângâiată, fii voluptuoasă cu măsură şi pătimaşă cât să-l subjugi, nu să-l domini.

4. E bine să ştii când trebuie să cedezi. Chiar dacă mama sau vreo prietenă te-a învăţat că un bărbat se ţine o vreme în şah, nu exagera! Prelungirea aşteptării mai mult decât e nevoie duce mai mult ca sigur la eşecul relaţiei. Abandonează-te în braţele lui primitoare exact când el se aşteaptă mai puţin şi „cetatea“ este cucerită!

5. Cei mai mulţi bărbaţi se simt atraşi de micile gesturi de la început: o privire intensă, un surâs vag, o frază cu două înţelesuri, o mişcare uşoară a mâinii înseamnă tot atâtea promisiuni. Imaginaţia lui va dezvolta mesajul tău şi va începe să-şi pună întrebări: „Ce-a vrut să-mi transmită? Este îndrăgostită, o interesează doar o aventură sau pur şi simplu este atrasă sexual de mine?“ Jocul îl va prinde şi va începe să-l intereseze persoana ta.

6. O tactică veche de când lumea ar fi „lasă-mă şi nu-mi da pace“. Îi dai de înţeles că eşti atrasă de el, dar fugi, îl faci să creadă că te simţi atrasă de el, dar îi oferi doar promisiunea unui mâine mai fericit. Va lupta din răsputeri pentru a te cuceri cu adevărat şi definitiv, fiindcă asta este menirea lui!

7. Chiar dacă încerci să fii o femeie modernă, fără false pudori, nu te arunca orbeşte în patul lui! Castitatea are ea însăşi un anumit magnetism sexual. Dacă într-adevăr eşti îndrăgostită de acel bărbat, nu accepta cu ochii închişi orice ţi-ar propune. Dă-i de înţeles că trebuie să te ia cu binişorul, că ar trebui să trăiești şi tu plăcerea pe care o simte el.

8. Oricât de îndrăgostită ai fi de el și oricât de greu ţi-ar fi când el nu este lângă tine, lasă-l să te caute. Măcar până când îl vei cunoaşte bine, nu-i permite să te găsească foarte uşor!

 9. Femeia este mult mai pricepută decât bărbatul să evite rutina, obişnuinţa. O femeie inteligentă ştie să conteste eficient dominaţia instituţiilor masculine, fără a provoca orgoliul bărbătesc, pentru că este conştientă de superioritatea argumentelor feminităţii în faţa masculinului. Dar feminitatea nu este întotdeauna câştigătoare în faţa puterii atribuite de cutumele sociale. Obişnuinţele, rutina sunt un avantaj pentru bărbat întrucât asigură liniaritatea şi constanţa poziţiei sale, dar devin un dezavantaj pentru femeie deoarece îi îngrădesc mijloacele de exprimare. Dacă femeia reuşeşte să învingă conservatorismul masculin, cuplul va fi câştigător.

3 mişcări pentru a evita o noapte proastă

  1. Nu râde în timpul preludiului, chiar dacă te-a gâdilat foarte tare! Un hohot de râs, chiar explicabil, în astfel de momente poate pune punct unei relaţii minunate.
  2. Nu accepta orice din prima noapte! Poate fi un test din partea lui, ca să vadă dacă nu eşti prea lesne de convins, dacă n-ai vrut doar o partidă de sex pentru menţinerea sănătăţii, nicidecum o relaţie serioasă, încununată de o perfectă potrivire sexuală.
  3. Nu mima orgasmul! Nu-l cunoşti, aşa că nu vei şti când e timpul potrivit (aşa cum făceai cu fostul partener, care nu-ţi mai spunea mare lucru). Ca urmare, fie își va da seama, fie va considera că eşti prea uşor de mulţumit. Mai bine încearcă să-i îndrepţi, cu delicateţe, mâinile spre locurile care ştii tu că trebuie mângâiate.

Citește și:

Sex: Esențele tari, în flacoane mici

Sex: deloc sau prea mult?

Graba strică treaba

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.28/16.07.2015

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns