Esti aici
Femeia.ro > Familie > Afrodiziace naturale

Afrodiziace naturale

Un ceai, o aromă, poate o bucăţică de ciocolată… Toate fac sexul mai aprig şi plăcut, mai învolburat şi îndelung.

Pe numele lor afrodiziace – de la cine altcineva decât de la Afrodita, zeiţa amorului şi a frumuseţii trupeşti –, ajutoarele despre care vorbim sunt folosite pe de o parte pentru a scăpa de inhibiţii, iar pe de alta pentru a stimula apetitul sexual. Şi nu de ieri, de azi, ci cam de când se ştie omul pe pământ: o rădăcină, o plantă, organele unui animal, mereu s-a găsit câte ceva gata să ajute la perpe­tuarea speciei umane şi plăcerea partenerilor implicaţi.

Mirosul patimii

Sunt de ajuns doar câteva sticluţe cu uleiuri esenţiale pentru a stârni cele mai ascunse patimi. Poate de asta li se spune esenţiale, cine ştie… Dar pe care să le iei mai întâi? Că oferta e mai mult decât bogată! Tradiţia, studiile şi experienţa celor din jur spun aşa:

Lemn de cedru. Nu degeaba e pomenit de înţeleptul Solomon în cea mai frumoasă şi plină de senzualitate poezie din lume, Cântarea cântărilor. Aroma lui te ajută să respiri mai bine (este ştiut că sexul pătimaş nu prea se potriveşte cu nasul înfundat), alină micile dureri (de spate, de genunchi ş.a.m.d.) şi, ce-i mai important pentru discuţia noastră, alungă stresul şi anxietatea de ordin sexual, eliberându-te de prejudecăţi şi frici.

Ghimbir. Da, face bine împotriva răului de mişcare, dar, evident, mişcarea din timpul unei partide de amor nu face rău nimănui. Prin urmare, ne interesează alte calităţi ale ghimbirului, precum faptul că ajută la creşterea libidoului şi are proprietăţi de stimulare sexuală. O reţetă de pe vremea măreţului Imperiu Roman spune că, pentru a stârni pasiunea şi dorinţa, trebuie să bei vin amestecat cu ghimbir, vanilie şi scorţişoară.

Salvie. Excelentă pentru a scăpa de inhibiţii (ca şi pentru sosul fripturii de vită), salvia ajută la creşterea libidoului şi este ideală pentru a alunga frica şi anxietăţile care pot sta la baza unor disfuncţii sexuale. Dacă pui la socoteală că previne maladia Alzheimer, poţi îmbina plăcutul de acum cu utilul de mai târziu fără
nicio remuşcare.

Uleiurile esenţiale se folosesc cu picătura pentru aromaterapie sau masaj, conform instrucţiunilor de pe eticheta sticluţei. Dar află că aroma cea mai incitantă pentru iubitul tău este a pielii tale. Așadar, ai grijă ce mănânci, fiindcă prea multe pro­teine animale fac ca pielea să miroasă greu, pe când fructele şi legu­mele o ajută să miroasă a proaspăt.

Gustul libidoului

Chiar dacă părerile sunt împărţite în ce priveşte alimentele cu putere afrodiziacă – cei mai mulţi specialişti spun că majoritatea ar avea doar un efect placebo –, e bine să ştim clasamentul celor mai recomandate. La unele e vorba de legendă, la altele, vei vedea, e demonstraţie ştiinţifică:

Ciocolată. Aztecii – de unde am aflat şi noi, europenii, de ea – considerau ciocolata lichidă (o fiertură din boabe de cacao) drept băutura zeilor. Amară ca fierea (cacaua fără zahăr e îngrozitoare la gust), băutura cu pricina era ridicată în slăvi pentru puterile ei. De-a lungul secolelor, ciocolata a fost mereu legată de dragoste, de pasiune. Astăzi, e demonstrat deja că are în componenţă trei substanţe care induc starea de bine, pe de o parte, şi ne fac să ne gândim la dragoste, pe de alta. Dar, chiar dacă ar fi numai autosugestie, este atât de eficientă şi de bună, încât rămâne pe locul întâi.

Stridii. Medicii şi chimiştii declară la unison că este vorba doar de celebrul efect placebo, că nimic nu demonstrează, în afară de gusturile lui Casanova, că stridiile ar creşte libidoul. Se pare însă că ele se menţin pe poziţie, chiar dacă dorinţa este stârnită de alte simţuri: văz (forma stridiilor aminteşte de organul genital feminin) şi pipăit.

Usturoi. Se potriveşte de minune cu stridiile, asta e clar. Că romanii îl foloseau pe post de revigorant şi afrodiziac vă spun eu acum. În plus, cercetările din ultimii ani au dovedit că usturoiul eliberează în sânge oxid nitric, care măreşte fluxul sangvin în penis, îmbunătăţind în acest fel erecţia. La fel ca viagra.

Poate că alimentele pomenite mai sus nu duc la mari transformări fiziologice. Dar ce poate fi mai incitant (ca să nu spun excitant) decât să mănânci împreună cu el stridii cu mult mujdei de usturoi, apoi ciocolată şi, ca
desert, să urmeze amorul?!

Citește și:

10 sfaturi bune pentru viata sexuala

Ce vede un barbat la femeia cu care face sex?

7 feluri de sex pentru satisfactie completa

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns