Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Aspecte esenţiale pe care obligatoriu le iei în calcul când organizezi o nuntă

Aspecte esenţiale pe care obligatoriu le iei în calcul când organizezi o nuntă

nuntă

Sunt mai multe aspecte de care este recomandat ca persoanele care organizează nunţi să ţină cont. Meniul joacă un rol foarte important în organizare, fiind mai important chiar şi decât locaţia sau hainele mirilor, pentru că invitaţii vor aprecia de fiecare dată mai mult un tort savuros sau un platou cu prăjituri, decât o rochie superbă a miresei însoţită de un meniu mediocru şi deserturi fade, lipsite de personalitate.

Importanta colaborării cu cea mai bună cofetărie pentru nuntă

Desertul este întotdeauna cel mai aşteptat şi de aceea este recomandat ca mirii să colaboreze cu cea mai bună cofetarie în acest sens. Cofetăriile pot fi alese în funcţie de recomandările persoanelor cunoscute sau în funcţie de recenziile de pe internet şi după ce a fost selectată o întreagă listă – varianta finală va fi decisă pe baza degustărilor şi pe baza designurilor pe care cofetarii respectivi le pot produce.

Meniul trebuie să se încadreze în tema nunţii

Tema nunţii este cea care dictează culoarea rochiilor, amenajarea sălilor, dar şi meniul. La o nuntă cu o tematică de toamnă de exemplu, nu pot fi oferite preparate exotice, iar nucile de cocos în aranjamente şi prăjiturile viu colorate, ornate cu ananas sau un tort foarte efervescent, rupt din imaginile pline de viaţă de la petrecerile de pe plajă, nu au ce să caute într-o astfel de temă.

Atunci când sunt alese torturi pentru nuntă sau botez, tematica trebuie să fie respectată, iar pentru cazul de mai sus este mult mai potrivit un tort în culorile toamnei, în care arămiul, maroul şi chiar roşul să se combine cu elemente decorative specifice, cum sunt frunzele, ghindele sau chiar fructele, precum merele, perele şi gutuile.

Alegerea unor preparate de care să se bucure toţi invitaţii

Este important ca organizatorii să ţină cont de faptul că este foarte posibil ca anumite persoane invitate la nuntă să sufere de alergii alimentare. Meniul trebuie să fie special conceput astfel încât să satisfacă pe toată lumea. Dacă în cazul felurilor principale şi al aperitivelor acest lucru nu este greu de realizat, pentru prăjituri şi torturi este recomandat să se acorde o atenţie deosebită.

ArtDessert.ro recomandă comandarea unor torturi şi prăjituri care să nu conţină cei mai comuni alergeni, cum sunt nucile şi alunele. În cazul în care se ştie deja despre alte alergii alimentare, acestea ar trebui luate în calcul sau se recomandă să fie găsite soluţii alternative, astfel încât fiecare persoană să se simtă bine la nuntă.

Alegerea tipurilor de prăjituri

În momentul în care se optează pentru un candy bar sau pentru alte tipuri de aranjamente, special concepute pentru desert, este recomandat să fie alese mai multe tipuri de prăjituri cu ingrediente diferite, astfel încât să fie acoperită o gamă cât mai variată de gusturi. În felul acesta este mult mai uşor ca fiecare persoană să identifice deserturile preferate din multitudinea oferită.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, cu siguranţă meniul va fi unul suficient de cuprinzător pentru a satisface chiar şi cei mai pretenţioşi invitaţi, iar nunta va fi un eveniment memorabil.

Text și foto: PR

Comments

comments

One thought on “Aspecte esenţiale pe care obligatoriu le iei în calcul când organizezi o nuntă

  1. Sa fiu sincera regret ca am facut nunta, nu vad rostul petrecerilor pompoase care uneori te baga in datorii.

Lasă un răspuns