Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Beneficiile sexului oral

Beneficiile sexului oral

Am început destul de abrupt, e drept, dar suntem în secolul XXI, nu-i așa, n-ar mai trebui să ne ferim de cuvinte. Nici de faptul că ne plac unele și altele.

Sexul oral − mă rog, să vorbești despre el, să-l practici chiar cu aceeași plăcere ca pe cel vaginal − a fost și mai este considerat „de rușine“. Chiar dacă susținem că tot ce e făcut cu dragoste este permis, tot ni se întâmplă să schimbăm subtil vorba când se ajunge la subiectul sex și roșim delicat când se ajunge la subiectul sex oral. Ei bine, să dăm cărțile pe față: sexul oral e plăcut și, în plus, are mulțime de beneficii. Unde mai pui că e pomenit chiar în Cartea Sfântă ca fiind cea mai bună metodă contraceptivă? Câteva beneficii? Imediat!

Sexul oral te fereşte 100% de o sarcină nedorită. Este, ca metodă contraceptivă, pe locul doi, după abstinenţă.

1. Ajută la menținerea în formă a partenerului tău de viață și amor. Cu ajutorul lui, al sexului oral, funcția erectilă se menține la… standarde înalte, fără riscuri mari de ejaculare precoce. Sexul oral este în felul acesta un fel de antrenament de menținere.

2. Sexul oral, vorbim despre cel neprotejat, este ceva mai puțin riscant la contactarea de boli cu transmitere sexuală. Și asta pentru că saliva este un excelent dezinfectant. Nu este o recomandare să renunți la protecție, este doar un avantaj al sexului oral care trebuie menționat.

3. Este știut că sexul vaginal în timpul sarcinii mărește riscul apariției preeclampsiei − boală periculoasă, care poate fi chiar fatală − și de aceea femeilor gravide li se recomandă călduros, pentru că, nu-i așa, nu trebuie să renunți la sex în timpul sarcinii, să dea întâietate sexului oral. Mai mult, sperma conține anume substanțe care fac să scadă tensiunea arterială și cresc imunitatea. A ta!

4. Bărbaților le place la nebunie să (li se) facă sex oral. De aceea, chiar dacă-și iubesc la nebunie partenera, tot nu se pot priva de această plăcere și apelează la subterfugii. De aceea zic, dacă tot are atâtea beneficii sexul oral, de ce ne-am feri de el? De ce nu l-am folosi măcar pentru această calitate a lui: este dovada maximă de iubire pe care i-o poți da partenerului tău. Va fi – hai să nu ne ferim de cuvinte – o garanție a relației voastre! Specialiștii suțin că sexul oral este crucial pentru armonia în cuplu şi contribuie enorm la satisfacţia sexuală a ambilor parteneri.

5. Te ajută să slăbești. Sexul în general este un foarte plăcut arzător de calorii. Iar sexul oral nu se lasă mai prejos. Arzi până la 100 de calorii când îl faci tu și până la 50 de calorii când ți se face. Și într-un caz, și în celălalt ieși dublu-câștigată.

6. Scade riscul de cancer de prostată. Pentru el, evident! Ejacularea regulată, indiferent de sexul practicat, este un atu în plus împotriva bolilor de prostată și mai ales a cancerului.

7. Orgasm garantat. Când iubitul îți face sex oral, mai mult ca sigur ai orgasm. Spre deosebire de sexul vaginal, când orgasmul se mai lasă așteptat din când în când.

Antidepresiv natural

Sexul, da, eliberează dopamină, un hormon al fericirii, cum i se mai spune. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, s-a demonstrat că sperma este ea însăși un antidepresiv natural. În timpul unui studiu efectuat de cercetătorii americani, s-a dovedit că femeile care au făcut sex protejat n-au avut aceeași stare de bine de după precum cele care au făcut sex fără prezervativ. În plus, materialul seminal conține și melatonină, un produs chimic care induce relaxarea și… un somn sănătos.

Trebuie neapărat să știi că o linguriță de spermă conține peste 200 g de proteine, dar și vitamina C, calciu, clor, acid citric, fructoză, acid lactic, magneziu, azot, fosfor, potasiu, sodiu, vitamina B12. Mai conține și zinc, un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor.

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns