Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Cand amorul scartaie

Cand amorul scartaie

De fapt, când lucrurile nu mai merg așa cum mergeau odată. Sau cum ți se părea ție că merg. Când sexul e lăsat mai la urmă, când ajungi să preferi o ieșire cu fetele în locul unei ieșiri în doi.

Orice om poate înțelege că vremea mai potolește pasiunea. Dar, când ajungi ca amorul să treacă, în relația voastră, la „şi altele”, lucrurile devin mai complicate şi, crede-mă, scârţâitul dă în… prăbuşire. Prin urmare, să vedem mai întâi de la ce ni se trage! Relativ simplu.

Cum începe

Mai întâi copiii, apoi cariera. Sau invers. Şi unii, şi cealaltă au cam acelaşi efect asupra cuplului. Mamă cum te afli, uiţi cum a apărut pe lume ăla micu’ şi-l treci pe partener pe locul doi. Ori trei. Sau, oricum, mai la urmă. Mai o migrenă, mai o şedinţă cu părinţii, mai o lucrare importantă şi-a trecut luna. Omul, bărbat cu nevoi, nu doar cu înţelegere şi romantism, încearcă şi el să-şi înece amarul cum poate. Poate cu o bere prelungită sau, mai grav, cu o femeie care să aibă timp pentru el. Și, cum pe lumea asta mare sunt mai multe femei decât bărbați, fii sigură că nu va trebui să umble prea mult ca s-o găsească pe cea disponibilă. Iar cu cât femeia va fi mai mult timp acolo pentru el, cu atât scârțâitul amorului vostru se va auzi mai puternic. Până când se va rupe.

Dar nu numai atât

Să nu se legene ei, bărbaţii, în ideea că doar noi suntem de vină. Că doar migrenele noastre cad ca un trăsnet asupra unei nopţi de dragoste ca-n filme. Şi ei au pro­blemele lor: prea mult stres la slujbă, prea mare drag de televizor ori calculator sau, modă mai nouă, prea mare drag de sport. Iar pasiunile astea ajung să te facă pe tine, femeie dornică, să-ți iei gândul. Ba chiar, uneori, să găsești – că de ce la noi nu s-ar putea – înțelegere într-altă parte. Și, chiar dacă ei sunt mai puțini, să nu se culce pe-o ureche, un (alt) bărbat, mai romantic și mai atent, se va găsi întotdeauna.

Uită de prejudecăți!

Sunt cele mai frecvente cauze ale scârțâitului, să știi. Și bărbații au uneori prejudecăți: o femeie cu prea multă inițiativă sau care are prea multă imaginație în pat îi cam inhibă, pentru că – nu-i așa? – cu ce s-a ocupat ea până acum de știe atâtea, de are nevoie de atâtea? Uită un astfel de bărbat, la el toate scârțâie, nu numai amorul. Dar, să recunoaștem, prejudecățile sunt mai degrabă apanajul femeilor (una peste alta, de noi depinde cel mai mult bunul mers al treburilor), nouă ne aparține jena de a încerca lucruri noi. Pentru că așa a fost moda generații de-a rândul: femeia „de casă” să fie supusă, să nu se dea în spectacol, să aștepte din partea lui îndemnul.

Cum repari

Cum spuneam, mingea e în terenul sexului frumos. Aşa că, înainte de toate, gândeş­te-te cum faci să scapi de rutină. Rutina are avantajele ei, dar nu când e vorba de dragoste, cu tot ce presupune ea. Aşa cum mâncarea de cartofi câştigă enorm cu un bob de ienibahar, la fel amorul, indiferent că e vorba de sex sau de dragoste, câştigă cu câte-un quelque chose, o mângâiere mai altfel, o seară surpriză, o promisiune de dăruire totală. Nu te feri de poziţii noi, arată-i că ai încredere în el! Povesteşte-i dimineaţa ce ai de gând să-i pregăteşti seara şi promite-i surprize plăcute, cum numai tu îi poţi face. Sună-l peste zi şi aminteşte-i ce se va întâmpla seara. Dacă nu se poate altfel, trimite copiii de-acasă şi anunţă-l imediat ce ai rezolvat problema. În fine, fă tot posibilul să ajungi acasă înaintea lui!

Cu toate cele cinci simţuri

Sunt implicate atât în relaţia noastră de zi cu zi, cât mai cu seamă în nopţile fierbinţi de amor. Aşadar, iată câteva mici trucuri care te ajută să faci să dispară scârțâitul.

  • Văzul: dacă faci dragoste cu lumina stinsă, aprinde măcar o veioză mică sau câteva lumânări – se spune că la lumina lumânărilor toate femeile sunt mai frumoase, mai atrăgătoare.
  • Auzul: o muzică senzuală în surdină ajută pe toată lumea, pe tine, dar şi pe el; dacă e şi o melodie de care vă leagă amintiri frumoase, cu atât mai eficient.
  • Gustul: există atâtea fructe senzuale, imposibil să nu te fi gândit cum e să-ţi dea sau să-i dai căpşune înmuiate în frişcă în timpul preludiului; e momentul
    să-ţi pui fantezia în practică.
  • Mirosul: amintirile sunt zgândărite de mirosuri, aşa că aminteşte-ţi parfumul tău de la începuturile căsniciei, relaţiei şi foloseşte-l în seara romantică.
  • Pipăitul: aşternuturi moi ori mai aspre, poate covorul sau, la vară, chiar nisipul pot creşte apetitul sexual. Sau, mai simplu, lenjeria ta, pe care el o dă jos bucată cu bucată.

Articol preluat din ediția de aprilie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns