Esti aici
Femeia.ro > Familie > Când mă ceri de soție?

Când mă ceri de soție?

Relaţia durează de mai multe luni, poate chiar de ani buni. E destul de stabilă şi apropiată, nimic nu pare să nemul­țumească pe vreunul dintre voi. Și totuși, există o problemă: iubitul nu dă semne că ar avea de gând să te ceară în căsătorie. Adevărul e că bărbaţii nu se prea grăbesc să-şi ia rămas-bun de la libertate…

Ce îl face pe iubitul tău să aibă rețineri? Oare nu te iubeşte de ajuns, oare încă nu e convins că a aleges corect şi speră să întâlnească o femeie mai bună, mai frumoasă, mai atentă? Şi oare ce-ar trebui să faci tu? Să aştepţi până când el se va decide să facă acest pas important sau să-l impulsionezi într-un fel să o facă? Sau poate că nici una, nici alta nu-şi au rostul şi el nu este pur şi simplu omul care ți se potrivește?

Să fie doar banala proză a vieții?

Ce păcat că bărbaţii nu sunt tot atât de romantici ca femeile! Când ne gândim la nuntă, ne imaginăm o rochie minunată de mireasă, stoluri de porumbei, baloane colorate, apusuri la ţărmul mării, săruturi pasionale şi invidie în ochii celor din jur… În vreme ce pe aleşii noştri îi preocupă mai mult alte lucruri, cum ar fi: cât costă călătoria de nuntă, unde veţi locui după căsătorie şi din ce venituri?

Dar nu e cazul să strâmbi cu dispreţ din nas: ce prozaic! Cheltuielile cu nunta le acoperă părinții, putem locui într-o cameră cu chirie, iar banii vor veni şi ei, n-a murit nimeni de foame.

Şi totuşi, cântărește totul cu atenţie: e posibil ca iubitul tău să aibă foarte multă dreptate şi poate că ar trebui să mai aşteptaţi puţin, căci, din păcate, exact problemele banale ale vieții de zi cu zi distrug atâtea familii.

Dacă, în schimb, ești ferm convinsă că alături de el poți locui oriunde și oricum, analizează serios cu alesul tău toate variantele posibile ale vieții voastre împreună. Gândește-te dacă ești pregătită să înfruntaţi greutăţile.

Îmblânzirea unui bărbat îndărătnic

Există și posibilitatea ca iubitul tău să se teamă pur și simplu de responsabilităţi. Din păcate, pen­tru mulţi tineri cererea în căsătorie este primul pas important pe care îl decid singuri în viaţa lor de adulți, de bărbați inde­pendenți, şi le e foarte dificil să-l facă.

În acest caz, se poate dovedi util exemplul altora. Subliniază cu fiecare ocazie avantajele de care se bucură cuplurile căsătorite pe care le cunoașteți, evidențiază faptul că în doi e mult mai uşor să o scoţi la capăt cu greutăţile care apar în viaţă. Şi din punct de vedere material avantajele sunt clare, mai ales dacă locuiţi cu chirie. Iubitul tău trebuie să conștientizeze faptul că nu e nimic îngrozitor în căsătorie.

Nu este exclusă şi o altă problemă – experienţa negativă anterioară. Dacă partenerul tău a avut o căsnicie nereuşită, iar divorţul i-a adus prejudicii mari (atât morale, cât şi materiale), este evident că va evita încă mult timp să mai oficializeze o relaţie.

Nu-l grăbi, dă-i timp să-şi vindece rănile. Încearcă să-i fii aproape în orice ocazie, să vadă în tine un prieten apropiat şi ajută-l să-și recapete încrederea în dragoste.

Declaraţia de independenţă

Libertatea este obsesia oricărui bărbat. Ce poate fi mai îngrozitor decât pierderea ei? Mai cu seamă dacă iubitul tău are în faţa ochilor exemplul propriului tată, al unui prieten sau al unui coleg aflat sub papuc, al unui bărbat pe care soţia l-a legat de ea cu lanțuri trainice…

Dar și aici soluţia există: trebuie să-i dovedești că nu ai o asemenea tendinţă de „proprietar“ şi că nu atentezi în niciun fel la libertatea lui. Vrea iubitul să meargă la pescuit, la meci, la bere sau la bowling cu băieții? Foarte bine! Iar tu în timpul ăsta mergi la un shopping, te întâlnești cu prietenele sau te programezi la un tratament cosmetic.

Nu uita: orice încercări de a controla fiecare pas pe care-l face partenerul, de a nu-l scăpa din ochi nici măcar o secundă vorbesc nu despre dragoste, ci despre neîncrederea ta în propria persoană şi în relaţia ta de cuplu, ceea ce nu duce la nimic bun – de asta poți fi foarte sigură!

Dar cu toate acestea, nu uita nici de propria libertate: şi tu, la fel ca el, ai dreptul la o viaţă personală – la distracţiile care-ți plac, la întâlniri cu prietenii. Trebuie să înţelegi un lucru: de îndată ce bărbatul conştientizează faptul că femeia îi aparţine în totalitate, el îşi pierde interesul de „vânător“ pentru ea. Iată de ce nu trebuie să trăiești numai prin el şi nici să te supui total voinţei şi dorinţelor lui. Păstrează-ți întotdeauna un grad de independență, pentru a rămâne pentru el femeia pe care a ales-o, pentru care a depus eforturi ca să o cucerească – nu o prizonieră supusă, ci obiect de adoraţie.

Ce-i cu dorinţa asta de măritiş?

Apropo, te-ai gândit oare de ce-ți dorești atât de mult să te căsătorești? De dragul unei nunţi de vis, al statutului de femeie măritată, ca să scapi de singurătate, ca să faci un copil cu un soţ legitim sau ca să le faci pe plac rudelor care te bat la cap tot timpul cu întrebări de genul: „Când te măriţi şi tu?“ Sau poate că visezi să împarţi cu iubitul nu numai viaţa, ci şi contul bancar? Lă­murește-te în privinţa acestor întrebări înainte de a-l târî cu forţa la primărie.

Dacă ceva stă acum împotriva unei vieți fericite împreună cu iubitul, nu e cazul să-ți închipui că totul se va schimba de îndată ce vei avea verigheta pe deget. La urma urmei, căsătoria este, într-adevăr, o formalitate care, în sine, nu vă poate determina în niciun fel să aveţi mai multă grijă unul de altul, să fiţi tandri, atenţi și iubitori. Tră­iţi viaţa din plin și căsătoriți-vă atunci când amândoi doriți acest lucru. Pentru că o simplă foaie de hârtie nu rezolvă uneori mai nimic…

Metode interzise

Sigur că îl poți obliga pe partener să te ia de soție. Dar te-ai gândit bine dacă merită să faci pasul?

Sarcina este cea mai veche metodă de a-l determina pe un bărbat să se căsătorească. Numai că în ultima vreme ea funcţionează din ce în ce mai prost. Conform statisticilor, în astfel de cazuri sunt de acord să se căsătorească mai puțin de jumătate dintre parteneri. Iar durata unor căsătorii începute în acest fel nu depăşeşte, în cele mai multe cazuri, 1,5-2 ani. O treime din bărbaţii deveniţi taţi „prin constrângere“ dispar apoi pentru totdeauna din viaţa fostei iubite. Ești sigură că o vei scoate la capăt cu rolul de mamă singură şi nu vei începe să-ți verși supărarea şi dezamăgirea pe copilul care chiar că nu are nicio vină?

Din cele mai vechi timpuri, mai există o metodă de influenţare a potențialului mire. Se apelează la cineva care să-i bage minţile în cap îndărătnicului sau se apelează în acelaşi scop la opinia publică – prieteni, cunoştinţe sau chiar la şef. Din păcate, chiar dacă figura reușește, nimeni nu-ți poate garanta faptul că un asemenea şantaj nu se va întoarce împotriva ta după căsătorie…

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr50/15.12.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns