Esti aici
Femeia.ro > Familie > Căsnicia dăunează grav sexului

Căsnicia dăunează grav sexului

Cel puțin așa susțin o mulțime de oameni. Dar, crede-mă, nu este deloc adevărat. Nu-ți cer să mă crezi pe cuvânt, voi aduce argumente!

A, sigur, dacă prin căsnicie înțelegi starea de fapt dintre doi oameni care au semnat cândva un contract și acum se străduiesc doar să respecte clauzele minime pentru continuarea afacerii, da, s-ar putea să aibă dreptate acea mulțime de oameni. Dar căsnicia nu este doar o formalitate, nu, este dragoste, prietenie, greutăți și bucurii împărtășite, copii și câte și mai câte.

Iar? Tot asta?

Rutina, cea care în prima copilărie îți dă siguranță, care în primii ani de dragoste și căsnicie îți dă, din nou, siguranță, după o vreme de trăit alături de (același) partener începe să te apese. Dar de ce să ajungi aici? De ce să faci iar și iar același lucru, în aceeași poziție, în același loc, doar noaptea sau doar dimineața? De ce să nu încerci variațiuni pe temă încă de la început? A, doar pentru că odată luați cu acte, cum se spune pe la noi, ți se pare că sexul și amorul sunt doar o îndatorire ce trebuie dusă „onorabil“ la bun sfârșit? Crede-mă, e moartea nu neapărat a sexului, ci a căsniciei cu totul până la urmă.

Mingea e în terenul tău

Chestia asta cu incompatibilitatea dintre sex și certificatul de căsătorie e o prejudecată. Și ca orice prejudecată te conduce ea pe tine. Cu alte cuvinte, și dacă ai chef de sex ca-n tinerețe, te gândești repede că nu se face la vârsta și experiența ta. Că omul ăla te știe pe toate părțile deja, ce să mai aduci nou? Faaals! Absolut fals. Oricând poți aduce ceva nou, fie și un alt loc de făcut amor decât dormitorul, fie și dezbrăcatul mai cu încetinitorul, fie și… Cam orice ar putea fi, orice nu e ca de obicei, orice nu aduce a sarcină de îndeplinit. Și, cum spuneam, mingea e în terenul tău, pentru că, odată pasată, va ști el ce să facă (de bucurie!) cu ea.

Maximum de satisfacție…

… în minimum de timp. Căsnicia, mai ales copiii, te învață – cam forțat, recunosc, dar asta e situațiunea – cum să obții maximum de satisfacție dintr-o partidă de sex pe furate (vine copilul de la grădi, vine mama să aducă murăturile, vin prietenii la masă etc.). Când ai familie, ai și mai multe obligații, rareori îți programezi mult povestita cină romantică urmată de partide spectaculoase de sex. Prin urmare, se practică intens, mai ales când copiii sunt mititei și nu prea înțeleg cum e cu intimitatea, sexul pe furate. Ai zice că-i frustrant, dar, Doamne, cât e de bine! Încearcă mai des!

Până la urmă

Căsnicia nu numai că nu omoară sexul, dar îl face mai bun. Totul e ca să fii mulțumită cu tine și cu viața ta de zi cu zi. Nu te lăsa influențată de prejudecăți, iar când vrei ceva, cere. Chiar dacă e o mică fantezie, chiar dacă e puțin mai mult decât de obicei. Bărbaților le plac astfel de provocări și sunt sigură că vă iubiți, chiar dacă au trecut ceva vreme și câteva certuri peste voi. Iar pentru că vă iubiți, trebuie să comunicați: să vă spuneți când simțiți că rutina bate dorința, să vă arătați ce vă place sau ce v-ați mai dori. Pe scurt, să nu uitați de ce v-ați îndrăgostit unul de celălalt!

37% din cei care susțin că în căsnicie scade apetitul sexual motivează acest lucru cu probleme financiare.

În general, spune un studiu american realizat de dr. Deborah Carr, femeile care sunt nevoite să fie stâlpul familiei ajung să nu mai fie satisfăcute sexual.

7 argumente în favoarea sexului cu acte

  • Ia gândește-te mai bine și cât poți tu de obiectiv: nu cumva e chiar mai bine decât înainte? Poate nu mai e așa de viforos, dar…
  • Poți face oricând ai chef (mă rog, aproximativ!), ideea este însă că… e mereu acolo;
  • Poți spune sincer ce-ți place și ce nu;
  • Ai mai multe șanse să ai parte de orgasm simultan, știi cum e, repetiția e mama învățăturii;
  • Ești (mai) ferită de bolile cu transmitere sexuală;
  • Dacă n-ai chef, înțelege;
  • Dacă ai chef, chiar acum, nu numai că înțelege, dar se și „execută“ cu ochi strălucitori;
  • Poți exersa, fără teamă că te faci de râs.

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2017 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns