Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > În căutarea relației perfecte

În căutarea relației perfecte

Fiecare este în căutarea relației perfecte. Nu există relația perfectă, dar există cea pe care o faci tu să conteze pentru tine, în care investești timp, energie, iubire necondiționată… Întâlnesc multe cupluri, unele care sunt la începutul relației, unele peste care au trecut ani de zile și altele încă neasumate. Niciunul nu este perfect, însă toți caută perfecțiunea. Această căutare îți poate aduce armonia în cuplu!

Cum arată floarea relației tale?

O relație dintre o femeie și un bărbat este precum un ghiveci cu flori. Dacă relația este în ordine, atunci partenerii udă florile în fiecare zi și ele sunt tonice, sănătoase. Dacă relația nu este armonioasă, partenerii neglijează florile și ele se ofilesc și își pierd vitalitatea. Pe scurt, o relație trebuie hrănită zilnic.

Cum să ne hrănim relația

Sunt multe moduri, însă am ales doar cinci, esențiale:

  • prin comunicare empatică și deschisă cu cel de lângă tine;
  • prin sprijin moral și susținerea necondiționată în toate acțiunile pe care le întreprinde pentru binele său și al relației;
  • prin atingere sinceră și tandră. Științific, s-a demonstrat că un om are nevoie de 12 îmbrățișări pe zi pentru a fi sănătos;
  • prin acceptarea celuilalt așa cum este el, fără a căuta să-l schimbi după ideile tale;
  • prin respectul pe care îl oferi zi de zi partenerului.

Calea fericirii

Pornind în căutarea relației perfecte, vei descoperi cine ești, ce valori personale ai, ce principii de viață te animă, ce nevoi ai și ce dorințe. Pentru că în doi ne descoperim mai bine și mai repede cine suntem cu adevărat, întrucât celălalt este o oglindă în care ne reflectăm mereu, cu bune și cu rele.

Dacă vrei să ai o relație perfectă, caută cele mai bune moduri prin care să-ți hrănești relația în fiecare zi și iubește-te pe tine. Iubindu-te pe tine, vei putea să-ți iubești și partenerul. Doar astfel vei înțelege ce înseamnă cu adevărat o relație: o floare gingașă și firavă, care are nevoie de atenția și iubirea ta în fiecare zi!

Citește și:

Prima noastră întâlnire

7 secrete ale casniciei fericite

10 semne că el e alesul

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Mihaela Stroe www.mihaelastroe.ro

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns