Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce-ai făcut? Sex. Ba dragoste!

Ce-ai făcut? Sex. Ba dragoste!

Prietenele tale mai rușinoase se revoltă de fiecare dată când cineva povestește despre o partidă de sex reuşită. Cum adică sex? Noi facem dragoste, nu sex!

Cu alte cuvinte, sexul ar fi ceva rușinos, iar dragostea ceva romantic, nu-i așa, pentru că nu poți obține adevărata plăcere dacă nu ești îndrăgostită de el. Ei bine, chiar dacă la prima vedere prietenele tale rușinoase par un pic ipocrite (orgasmul, se zice, nu prea caută la sentimente și îndrăgosteli), un pic de adevăr se află în spatele lor, pentru că, se pare, pentru longevitatea unui cuplu are importanţă cum îi spui şi, mai ales, cum faci: sex sau dragoste!

O fi doar sex?

A face sex, în accepţiunea generală, înseamnă, în primul rând, că doi parteneri, ocazionali sau nu, simt o atracţie fizică de nestăpânit unul pentru celălalt, iar după ce şi-au satisfăcut-o se pot despărţi fără prea multe regrete. Este vorba mai degrabă despre feromoni și potrivirea aceea instinctivă, ca-ntr-un tango pătimaș. Nicidecum despre relație și familie.

Femeile – așa suntem noi construite, să ne gândim mereu la un cămin – se cam sperie de această atracţie, așa, pur și simplu, și reușesc de cele mai multe ori să o ignore. Și chiar și atunci când nu-i rezistă, ei, atracției, o fac îndeobște considerându-l pe Făt-frumos bărbatul visurilor.

Străini în propriul mariaj

Și, că așa e făcută femeia, se mai și luptă legalizeze relația. Iar după luna de miere, când tot însurățelul se poartă magnific și toată miresica se simte prințesă, când programul constă în calmarea dorințelor și mic dejun la pat, cei doi constată brusc că nu prea au ce-şi spune în afara dormitorului, ca să spunem așa. Comunicarea este practic echivalentă cu orgasmul, iar în rest… Viaţa se întâmplă, constată ei, şi în afara dormitorului şi se surprind doi străini care s-au întâlnit întâmplător în sufragerie, neştiind ce şi cum să facă altceva împreună. În afară de sex!

Ba dragoste!

Când faci dragoste, te dăruieşti cu totul, nu-ţi mai aparţii, eşti parte din celălalt, iar el este parte din tine. Cam așa s-ar rezuma în opinia prietenelor pomenite mai sus, dar și a ta, recunoaște, a face dragoste. Da, așa e, iar un cuplu adevărat, o relație de tipul până când moartea ne va despărți, nu poate rezista fără dragoste. Dar, pentru că întotdeauna își bagă codița acest dar, nici dragostea nu este suficientă doar ea pentru reușita și împlinirea unui cuplu din punct de vedere sexual.

Ce-i mult nu-i și bun

Dintr-o prea mare dorinţă de a-i face bine şi plăcere celuilalt, asta e dragoste, ajungi să nu să nu te mai simţi tu satisfăcută. Ceea ce, chiar fără vrei, se va traduce printr-o frustrare care nu va face deloc bine cuplului. Pentru că sex bun înseamnă ca amândoi partenerii să fie satisfăcuți, iar dragoste înseamnă ca amândoi partenerii să fie… satisfăcuți. În cel de-al doilea caz, mai înseamnă și comunicare, și încredere. Doi parteneri care se iubesc cu adevărat vor trece împreună chiar și peste o insatisfacţie sexuală, reuşind să rezolve şi cele mai grave incompatibilităţi. Dacă, o spun încă o dată, se iubesc cu adevărat!

Doi parteneri între care există o atracţie fizică de nestăvilit vor şti exact ce să facă pentru ca „partida lor de sex să fie de milioane“. Fără prea multe vorbe. Instinctul îi va călăuzi fără greşeală.

Sexul fără dragoste este o experiență goală, dar, atât timp cât ai numai o experiență goală, e cea mai bună. Woody Allen

Dragostea este lipsită de egoism

Cu alte cuvinte, totala deschidere faţă de persoana iubită te face să treci mai uşor peste momente mai puţin plăcute, fie ele şi în pat. Te face să te gândești cum i-ar plăcea mai mult, cum ai putea să-i fie lui bine, chiar dacă ție ți-e așa și așa. Pe când satisfacerea unei plăceri sexuale presupune o oarecare doză de egoism: aşa îmi place, aşa mă simt bine. Fără vrei, te gândeşti întâi la tine, apoi la celălalt.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de ianuarie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns