Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce face amorul din tine

Ce face amorul din tine

De când simţi că ai chef de sex până la zâmbetul şăgalnic post-orgasm, corpul tău trece prin transformări diverse, parte dintr-un ritual de împerechere prin care natura ne ajută să primim și să oferim plăcere.

Nevoia de celălalt, tânjirea după un trup pereche fac organismul să tragă semnale de plăcută alarmă prin care îţi comunică faptul că ai nevoie de un pic de fericire la orizontală. În regnul animal, masculii simt femela doritoare – pentru că ea se comportă şi arată că e gata de sex. Fără nicio ruşine, totul ţine de firesc, de natural. Iată în traducere, cât îmi permite bunul-simţ de liberă, cum îşi manifestă dorinţa organismul femeiesc:

Suporţi mai uşor durerea

Când corpul are chef de gimnastică în doi, i se măreşte semnificativ toleranţa la durere. Scopul este de a face penetraţia confortabilă. În stare de excitaţie sexuală, organismul reacţionează mai cu îngăduinţă la stimulii dureroşi. De aceea nu ne amintim altceva decât plăcere, deşi se întâmplă să ne trezim cu vânătăi, zgârieturi sau muşcături după o noapte pasională.

Orice miros e frumos

Sau măcar suportabil. Studiile asupra sexualităţii au relevat că o femeie excitată reacţionează la stimulii olfactivi altfel decât o femeie fără chef de sex. Mirosul de transpiraţie devine chiar ademenitor, răsuflarea de dimineaţă a iubitului tău, pe nespălate pe dinţi, nu te împiedică să vrei să-l săruţi, toate odorurile care-n alte dăţi îţi par respingătoare nu te mai fac să strâmbi din nas.

Te faci mai mare

Nu te speria, nu vorbim aici de kilograme în plus, ci de mai mulţi milimetri… acolo jos. Nu doar bărbaţii au erecţie, ci şi femeile. În timpul excitaţiei sexuale, care se instalează uneori şi în contexte ciudate (chiar la birou, în timp ce lucrezi de exemplu), vaginul se dilată şi se alungeşte cu 5-6 cm, pentru a face loc „musafirului” de sex opus, iar clitorisul, un penis în miniatură, îşi măreşte şi el dimensiunile. Zona devine astfel bine lubrifiată şi sensibilă la atingere.

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Alina Grozea

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns