Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce faci dacă…?

Ce faci dacă…?

Există momente în viața unui cuplu când simți că vrei s-o iei la sănătoasa, după care-ți dai seama că-l iubești și te întrebi ce-i de făcut pentru salvarea situației.

Sunt mai multe astfel de situații, dar ne vom referi doar la trei, mai frecvente și mai cauzatoare de moarte. A relației! De câte ori n-ai auzit că doi oameni pe care-i credeai cuplul perfect s-au despărțit dintr-o neînțelegere minoră? De câte ori nu te-ai gândit că ar fi fost ceva de făcut ca să se salveze, dar uite că nu s-au gândit. Prin urmare, ce faci dacă…                                                                                

… el nu vrea să se implice într-o relație serioasă

Situația stă așa: vă iubiți, cu patimă, vă simțiți minunat împreună, și ziua, și noaptea, dar… el e foarte hotărât să ajungă departe, așa că are mare grijă să nu-și ocupe prea mult timpul dedicat carierei. O relație serioasă înseamnă responsabilități mai mari, poate chiar copii. Și omul n-are timp să fie tătic, are de urcat treptele carierei, nu?

Reacția ta. În primul rând, lămurește-te dacă declarațiile astea nu sunt, de fapt, un fel de test. Să vadă dacă tu chiar îți dorești o relație serioasă, cu copii, facturi, gătit și tot tacâmul. Dacă nu e vorba de asta, sunt două variante: ori se ascunde în spatele carierei pentru că pur și simplu nu se simte pregătit pentru ceva mai mult decât aveți acum, ori nu e el cel pe care ți-l dorești alături. Provoacă o discuție și, dacă e vorba despre una din primele variante, lasă-l să se obișnuiască cu ideea, nu-l presa. Dacă e ce-a de-a treia, gândește-te cum să-ți vezi de drum!

… el nu vrea copil

Ai bătut apropouri, l-ai întrebat de-a dreptul, ocolește subiectul sau îți spune că nu a venit timpul. E clar, nu-l prea aranjează ideea de a fi tătic. Destul de curios, bărbații sunt foarte entuziasmați de ideea asta, dar, cine știe, poate pur și simplu nu se simte în stare să renunțe la viața pe care o aveți acum (un copil schimbă absolut, dar absolut viața unui cuplu!).

Reacția ta. Poți pune piciorul în prag, pe sistemul „îmbătrânesc, cât să mai așteptăm; dacă nu vrei, poate ar trebui să-mi văd de drum“. Chestie nu tocmai indicată, pentru că s-ar putea simți presat, șantajat, deci nedorit. Dar poți face altceva. Imposibil să n-aveți rude, prieteni cu copii cuminți și drăgălași, de 1-3 ani. Este, după mine, cea mai spectaculoasă, drăgălașă,  perioadă a copilăriei. Du-l în vizită, provoacă discuții (sondează înainte terenul, să fie vorba de tătici entuziaști), demonstrează-i cu „material didactic“ că nu are de ce să se teamă.

… el nu vrea să-și recunoască greșelile

Orice-ar face, nu-i  el de vină. Sunt vinovate lumea, vremea, politica – oricine, numai el nu. Probabil că odată, în copilărie, a luat hotărârea să nu mai ia el papară pentru greșelile tuturor celor din jur. Și de atunci s-a specializat/rafinat în găsirea de circumstanțe salvatoare orice-ar fi făcut.

Reacția ta. Sunt sigură că deja ai încercat cu explicațiile și argumentele logice. Așa că rămâne să recurgi la un tertip. Care va funcționa însă numai în cazul în care te iubește cu adevărat. E simplu: de câte ori greșește el, ia asupra ta. Indiferent dacă e mai grav sau mai puțin grav. Cu vremea, va începe să se simtă inconfortabil. Și va recunoaște că el a zbârcit-o.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr17/04.05.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123rf

Comments

comments

Lasă un răspuns