Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Ce-i rănește pe bărbați într-o relație

Ce-i rănește pe bărbați într-o relație

Ne-am obișnuit să credem că femeile suferă cel mai mult când ceva nu merge bine într-o relație, dar studiile arată și bărbații au momente în care se simt răniți și vulnerabili. Care sunt lucrurile care-i rănesc cel mai tare?

Vorbe grele, ignorare, adulter: cine iubește poate fi rănit de acțiunile partenerului/partenerei. Conform unui studiu recent, există un anumit lucru care îi rănește enorm pe bărbați.

Sigur că în orice relație cei doi parteneri se ceartă uneori. Iar după ce se spun cuvinte grele și nu prea plăcute, ambii suferă și sunt supărați. După ce mai mulți bărbați au răspuns la întrebarea ce comportament al partenerei vă afectează în mod deosebit?, cercetătorii au putut stabili care este punctul lor vulnerabil.

Rezultatul nu este chiar surprinzător: mai mult de jumătate dintre bărbați sunt profund răniți când, după o ceartă, partenera îi ignoră. Trebuie să recunoaștem că noi, femeile, ne pricepem foarte bine la acest lucru. În plus, acest comportament a fost folosit și întărit de atâtea sute de ani, încât toate știm că este eficient. De asemenea, îl aplicăm pentru că avem convingerea că bărbatul pe care suntem supărate trebuie să primească „pedeapsa“ cuvenită. Dar, chiar dacă suntem conștiente că ignorarea dă roade, puține dintre noi au bănuit că îi afectează atât de profund pe bărbați.

Chiar dacă sunt profund răniți, bărbații arată rareori acest lucru însă. Știm bine cum, după o ceartă care a avut loc seara, el și ea nu-și mai vorbesc, iar el adoarme imediat, în timp ce ea continuă să stea trează, repetând dialogurile în minte și încercând să rezolve conflictul. Cum este posibil? Dacă el este atât de rănit, cum de se relaxează și adoarme atât de repede? Ei bine, bărbații, care simt mereu nevoia de a fi apreciați și valorizați de partenere, au elaborat mecanisme de apărare în fața respingerii și ignorării. Poate că pare indiferent la „pedeapsă“, dar somnul îl ajută se refacă după cearta traumatizantă.

N-ar trebui să ne mire că bărbaților nu le place să fie ignorați. În fond, la același studiu au participat și femei, iar rezultatele au arătat că 48% din ele se simt la fel de rănite ca bărbații atunci când sunt ignorate și tratate cu răceală. Ce ar trebui să deducem de aici? Ne putem scuti unii pe alții de suferințe inutile dacă vom comunica mai mult în relație, dacă nu vom întoarce spatele celui de lângă noi și dacă vom folosi mai multe vorbe blânde și alinătoare.

Ignorarea nu este singurul comportament care îi face să sufere pe bărbați. Conform aceluiași studiu, 28% din bărbați sunt deranjați de faptul că partenerele lor discută cu alte persoane chestiuni legate de intimitate și de conflictele personale din relație. Prin urmare, dacă nu vrei să-ți rănești partenerul, fii discretă în discuțiile cu ceilalți!

41% din bărbați și 48% din femei se supără când partenerii lor iau decizii fără să-i consulte. Este firesc: dacă ne gândim bine, în fond viața în comun presupune respectarea dorințelor celuilalt. Chiar dacă uneori îl luăm de bun pe cel de lângă noi și credem că va fi de acord cu tot ce hotărâm, realitatea este diferită deseori. Ca atare, respectul și comunicarea se află pe primele locuri în lista ingredientelor care fac un cuplu să fie durabil.

38% din bărbați și 40% din femei nu se simt bine când certurile presupun ridicarea vocii sau cuvinte rostite pe un ton răstit. Agresivitatea se poate manifesta în multe forme, iar una dintre cele mai frecvente este ridicarea vocii. Sigur că toți avem uneori accese de furie sau de supărare, dar poate ar fi mai bine să respiri profund de câteva ori înainte de a da curs impulsului de a țipa. Cu siguranță, efectele abținerii și liniștirii vor fi mai plăcute decât cele ale unei certe dezagreabile.

Pe scurt, studiile arată bărbații se simt răniți când nu sunt luați în seamă și ignorați. Dacă vrei să ai o relație reușită, plină de bucurii, pace și armonie, nu trebuie să faci eforturi prea mari. Amintește-ți proverbul: ce ție nu-ți place altuia nu-i face. Tratează-l pe cel de lângă tine așa cum vrei să fii tratată tu, iar atunci lucrurile se vor armoniza de la sine.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/01.06.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

3 thoughts on “Ce-i rănește pe bărbați într-o relație

  1. Trebuie să existe comunicare și respect unu față de celălalt.O relație sau o Căsnicie nu tine daca nu exista compatibilitate, amândoi trebuie să fie pe aceeași lungime de unda.Bafta tuturor ♥️

Lasă un răspuns