Esti aici
Femeia.ro > Familie > Ce NU vorbim în pat

Ce NU vorbim în pat

Se spune că femeile sunt mai sensibile la cuvinte decât bărbații. E și nu e adevărat… Pentru că mul­te dintre cuvintele rostite în clipele de intimitate pot avea un efect cât se poate de nedorit asupra reprezentanţilor sexului tare.

Despre ce ar putea vorbi în momentele intime doi parteneri? Ar putea oare o femeie să-și stimuleze partenerul numai cu ajutorul cuvintelor? Ori poate nici nu e nevoie de vorbe şi e mai bine să taci? Răspunsul la aceste întrebări ar vrea probabil să-l afle orice femeie, cu toate că…

Experienţa arată că recomandările de genul „cum trebuie să facem“ se țin minte mult mai greu decât „sfaturile proaste“. De aceea ar fi mai nimerit să mergem în direcţia inversă şi să oferim o listă de subiecte care în mod garantat „ucid“ dorința unui bărbat, iar dacă insiști să le folosești frecvent, îți pot distruge definitiv relaţia sexuală cu un partener. Pentru început, dacă vrei ca el să se enerveze în timpul preludiului, compară-l cu fostul tău prieten.

Iar dacă vrei să-i rănești orgoliul, dă-i de înţeles că nici nu se poate compara cu fostul tău iubit: „Nu, nu mai insista să faci asta, oricum n-o s-o faci la fel de bine ca Nicu (Gigi, Ionel, Fănel etc.)!“

Enigmaticul Nicu

Însă chiar şi în cazul în care comparaţia ta nu e în favoarea fostului prieten, ci chiar dimpotrivă, simplul fapt că îi rostești numele e ca o înțepătură pentru partener: „De ce mă compară cu Nicu? Poate că era totuși mai bun decât mine dacă ea se gândeşte la el tot timpul… Nu vrea să mă supere şi spune că se simte mai bine cu mine, dar de fapt tot la el se gândeşte! Mda, e clar…“

Ca efectul să fie mai puternic, îl poţi striga de vreo două ori, numindu-l, din greşeală, Nicu pe actualul iubit. Și atunci poți fi sigură că va renunţa să mai aibă de-a face cu tine chiar şi în afara dormitorului. Orgoliul rănit nu-i va permite să stea la mai puţin de un kilometru de tine.

Un adevărat Apollo

Nimeni nu este perfect! Iar bărbații de 25 de ani arată, de regulă, mai bine decât majoritatea celor trecuţi de 35. Și iată că avem încă un subiect!

Nu te jena să evidenţiezi toate defectele fizice ale iubitului tău – şi începutul de chelie, şi spatele păros, şi imperfecţiunile pielii, şi burtica. Îi poţi găsi o poreclă drăguţă, gen „hipopo“. Numește-l „purceluşul meu“, dacă e plinuţ, sau „slăbănog mic“, dacă e cam slab. Dezbate asiduu tema defectelor lui fizice şi vei observa foarte curând că nu mai e deloc atras de tine. Va începe să se jeneze de corpul său, să se frământe că nu vei scăpa nicio ocazie să vorbești de şunculiţele ori de ridurile lui.

Cel mult o jumătate de an de asemenea tratament, şi veţi observa că în locul eroului îndrăgostit, o să ai alături doar un bărbat com­plexat, care visează tot timpul să țină cură de slăbirte/îngrășare. Asta în cazul în care până atunci nu va fugi în braţele primei fete care îl va numi „viteazul meu Apollo“, îi va spune „ești cel mai frumos, ești bărbatul la care am visat“.

Apropo, în pat, nici despre propriile defecte fizice nu se recomandă să vorbești. Poate că el încă nici n-a observat că ai avea vreun cusur, iar tu nu faci decât să-i dai motive să fie mai atent şi să te compare cu… fosta lui iubită!

Eroul serialului

Iată încă o metodă contraceptivă excelentă. În timpul preludiului, întreabă-l: „Auzi, parcă ţi-am spus azi-dimineaţă să cumperi zahăr. Să nu-mi spui că ai uitat!“

Dacă reiese că a uitat, spune-i imediat că azi a uitat să cumpere zahăr, ieri să cumpere pâine, iar anul trecut a spart borcanul cu maioneză când mama ta îl rugase să-i cumpere cele necesare pentru ziua ei de naştere.

Şi aşa mai departe, din ce în ce mai mult: orice femeie, dacă şi-a pus în minte, poate să facă aşa o scenă din nimic, încât, fără îndoială, totul se va termina cu lacrimi amare.

Când îi vei prezenta partenerului următoarea serie a telenovelei tragice – „Şi mama mi-a spus, m-a prevenit!“ –, la început, el va fi şocat de această întorsătură a lucrurilor, iar apoi îi va pieri tot elanul. Despre ce romantism mai poate fi vorba, despre care dragoste? El nu simte decât că trebuie să-şi scape pielea, până nu e prea târziu!

Ei, cum e? Mai are totuși chef de o noapte de amor cu tine? Şi asta după tot ce ai făcut pen­tru el! Atunci, continuă, metode mai există…

În toiul preludiului roagă-l, ba nu, somează-l să-ți cumpere cizme noi! Sau cere-i sfatul: oare ce să-i cumperi soacrei de ziua ei, iar apoi supără-te că pentru mama lui e dispus să cheltuiască mai mult decât pentru tine.

E exact genul de comportament care atrage o reacţie de apărare din partea majorităţii bărbaţilor. Dacă discuţia despre bani este pen­tru el o temă sensibilă sau mai importantă decât satisfacerea elanurilor erotice, poți să-ți iei adio de la continuarea serii „fierbinți“.

Casanova

Oricât ar părea de ciudat, patul e cel mai ne­potrivit loc pentru discuţii despre… sex. Aceas­tă temă taie pe loc cheful. Dacă vrei să-i spui iubitului că nu-ți place ceva în ceea ce face, alege pentru asta un alt moment şi alt loc. Pentru că în timpul actului sexual un bărbat e foarte vulnerabil, iar critica ta îl va răni. E posibil ca el însuşi să nu fie prea convins de performanţele şi aptitudinile sale sexuale, iar tu mai și torni gaz pe foc!

Marele mut

Te-ai recunoscut în unele din aceste imagini? Asta e, orice femeie poate să-i spună uneori par­tenerului său lucruri pe care acesta n-ar fi vrut să le audă. Iar vorbele rănesc, în special cele rostite în momentele cele mai intime. Iar faptul că iubitul tău continuă cu toate acestea să-şi pună „în bătaia puștii“, a vorbelor tale, orgoliul, chiar demnitatea lui de bărbat spune multe.

Probabil că te iubeşte… De fapt, e clar, din moment ce e dispus să suporte comparaţiile cu un oarecare Nicu şi tot felul de reproşuri… Iar acum, imaginează-ți cât de fericit va fi dacă vei exclude aceste teme din discuţiile voastre (şi nu e vorba numai de cele din pat). Şi încă ceva. Sexologii susțin că dorinţa femeilor de a mai „sta de vorbă“ la sfârşitul unei partide de sex e o greşeală. Cel mai potrivit epilog ar fi să vă relaxați în tăcere. Faptul că mulţi bărbaţi nu susţin discuţia sau chiar adorm este determinat nu de firea lor insensibilă, ci de fiziologia masculină. Iar aici nu-i nimic de obiectat – trebuie să înţelegi și să accepți…

Limbajul aromelor

l În timpul momentelor de intimitate, e mai bine să eviţi gândurile deranjante.
Sunt potrivite numai temele „fără marjă de risc“ – vorbe de dragoste, de apreciere, nu e nevoie de nimic original. Atmosfera de tandreţe se poate obţine cu ajutorul aromelor pe care oamenii le-au folosit pentru seducţie din cele mai vechi timpuri.

l În mod tradiţional, pentru alcătuirea compoziţiilor „senzuale“ se folosesc uleiuri cu efect afrodiziac: ylang-ylang, paciuli, iasomie, santal, trandafir, petitgrain. Iar ca aroma să umple toată încăperea, folosește o lampă de aromaterapie.

l Poți folosi și uleiuri eterice afrodiziace pentru a vă face reciproc masaj de relaxare. În acest scop, diluează 7-8 picături dintr-un astfel de ulei în 30 de ml de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Nu se recomandă să folosești uleiul ca atare, pentru că poate produce iritații.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr44/03.11.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns