Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cele trei mari secrete ale unui cuplu fericit

Cele trei mari secrete ale unui cuplu fericit

Iti garantez ca acestea sunt cele mai mari trei secrete ale unui cuplu fericit, indiferent cat de multa iubire este la mijloc. Viata in doi impune o suma de compromisiuri, unele mici, altele mai mari. Daca vreti ca relatia de cuplu sa mearga pe termen lung si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti tine cont de cele trei mari  secrete ale unui cuplu fericit.

Stati de vorba

E un mit faptul ca barbatilor nu le place sa vorbeasca. O fac, dar o fac in mai putine cuvinte decat noi si o fac mai ales daca iubesc cu adevarat persoana de langa ei. Fie ca discutati despre relatia voastra, despre planuri de viitor ori legate de prezentul imediat, conversatia va tine impreuna. Astfel, ajungeti sa va cunoasteti mai bine, sa va descoperiti cu bune si cu rele si sa petreceti timp impreuna. Doar fiind prieteni buni, ajungeti sa va simtiti confortabil unul cu celalalt, sa capatati incredere si relatia voastra sa fie armonioasa.

Evitati conflictele

Vorbind permanent despre ce va supara sau ce va face sa va simtiti bine, evitati conflictele, care atarna adesea ca niste pietre de moara intr-o relatie si o pot clatina serios, daca nu sunt tinute in frau. Cand insa certurile sunt inevitabile, luati o pauza de discutii si asteptati sa treaca furia. Reluati conversatia pe calm, explicand fiecare, prin cuvinte simple, ce anume l-a suparat, apoi orientati-va catre solutii. Cheia fericirii intr-un cuplu sta in capacitatea partenerilor de a-si gestiona situatiile conflictuale si de a gasi rapid rezolvarea acestora.

Nu va comparati cu altii

Cred ca acesta este cel mai mare truc din toate secrete unui cuplu fericit. Fiecare dintre noi este unic, fiecare cuplu este unic. Cuplurile din filmele de la Hollyood ori prietenii care par perechea ideala nu ar trebui, cu nici un chip, sa devina modelul vostru. Daca insistati in idealizarea altor cupluri va faceti si mai mult rau. Asta pentru ca fiecare relatie este unica si voi ar trebui sa va uitati in interiorul relatiei voastre, sa profitati de ceea ce aveti bun si sa construiti pe ceea ce aveti deja.

In loc de final as mai adauga ca nici un conflict din viata de zi cu zi nu trebuie sa ajunga in dormitor. Nici o neintelegere, nici o divergenta nu trebuie lasata sa se urce in patul conjugal, pentru ca daca faci asta nu trebuie sa te mai intrebi de ce esueaza viata sexuala in cuplu.

Respecta cu ambitie aceste trei mari secrete ale unui cuplu fericit si vei avea o viata fericta cu adevarat!

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns