Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sex și etichetă. Codul bunelor maniere în pat

Sex și etichetă. Codul bunelor maniere în pat

maniere in pat

Când vine vorba de sex, așa-numitele reguli de conduită evoluează odată cu vremurile. Multe lucruri care sunt astăzi acceptate (sexul înainte de căsătorie, posibilitatea ca o femeie să aibă mai mulți parteneri de-a lungul timpului etc.) erau tabu la mijlocul secolului trecut, înainte de revoluția sexuală a anilor 1960. Însă odată ce (aproape) toată lumea a acceptat că sexul se face din plăcere, au crescut și standardele în privința calității.

De aici și aceste reguli de conduită în pat. În general, acestea țin de bun-simț și nu sunt menite să-ți limiteze în vreun fel plăcerea, ci să o sporească. Desigur, ele pot varia de la persoană la persoană și de la cuplu la cuplu. Câteva dintre ele (nu multe) pot aduce chiar satisfacții atunci când sunt încălcate (nu prea des).

Totuși, oricât de diferiți ar fi oamenii când vine vorba de preferințe sexuale și, de ce nu, fetișuri, puțini sunt cei care nu și-ar dori să facă sex cu o femeie elegantă și stăpână pe „aptitudinile” ei. Altfel spus, câteva dintre aceste reguli sunt menite să te facă mai atractivă pentru partener (sau parteneră). Însă toate pot face partidele de sex să fie „ca la carte”. Dacă asta îți dorești, atunci nu ai nici un motiv să nu le respecți.

Pune igiena pe primul loc

Poate nici nu ne gândim, nici nu ne așteptăm mereu la sex, dar eticheta în dormitor ne sugerează să fim mereu pregătite pentru această posibilitate. Lenjerie curată, igienă intimă impecabilă și epilatul în toate zonele sunt absolut necesare pentru plăcerea ambilor parteneri.

Pielea depilată înseamnă piele fină la atingere – pentru el, iar pentru tine, o sensibilitate mai ridicată la atingeri și mângâieri. De aici, plăcere mai intensă pentru amândoi. Realist vorbind, picioarele și axilele păroase nu sunt fetișuri prea comune. Nu uita că trebuie să ți se răspundă cu aceeași considerație în materie de igienă.

Fii pregătită să fii luată prin surprindere

sex surpriza

Pentru ocazii în care ești luată prin surprindere, ar trebui să ai la tine șervețele intime, gel antibacterian și ceva pentru împrospătarea respirației (bomboane mentolate, spray de gură, gumă). Atenție! Șervețelele intime (obligatoriu cu pH neutru) sunt făcute doar pentru uz extern și nu sunt menite pentru a fi folosite prea des. Oricum, dacă te îngrijești bine în mod regulat, sunt șanse mici să ai nevoie de ele. Excepție fac poate zilele toride de vară.

Gelul sau sprayul antibacterian te ajută să-ți cureți nu doar mâinile, ci și axilele. Dacă, de exemplu, ai petrecut o zi întreagă la birou și prin mijloace de transport în comun, încătușată în bluze strâmte și chiloți slim, nu ai cum să fii proaspătă și înmiresmată ca o floare când ajungi la întâlnire. Nu te impacienta: strecoară-te în toaleta restaurantului, și folosește puțin spray antibacterian. Sub nicio formă nu folosi deodorant într-o astfel de situație!

Ține un prezervativ la îndemână

De unde ideea că bărbatul trebuie să vină cu prezervativul? Nu e ca și când se protejează numai pe el și e doar în interesul lui să facă sex protejat. Așa că data viitoare când aveți nevoie de protecție, nu îl bombăni pe iubitul tău că e numai vina lui că a stricat hârjoneala. Vino tu cu prezervativul de rezervă.

Citește și: De ce nu vor bărbații să folosească prezervativ?

Fii sinceră

Oferă-i partenerului informațiile de care are nevoie pentru a se simți în largul său – dacă ești sau nu într-o altă relație, ce metodă contraceptivă folosești, dacă sunt lucruri pe care nu dorești să le experimentezi. Eleganța în dormitor presupune să nu mimăm orgasmul, să îi spunem bărbatului când ceva nu ne place și să cerem cu delicatețe aceeași sinceritate la schimb. Când ambii parteneri sunt sinceri cu ceea ce îi excită și ce nu, experiența sexuală devine reciproc satisfăcătoare.

Tocmai de aceea nu trebuie să accepți tot ce ți se propune, decât dacă și tu îți dorești asta. În dormitor, poate mai mult decât în alte locuri, nu înseamnă nu. Bunele maniere în pat sunt și despre a stabili limite între parteneri, despre a fi fermă, dar elegantă când refuzi o partidă sexuală sau când nu ești confortabilă să pui în practică o anumită fantezie.

Fii generoasă

sex oral maniere in pat

Există o regulă nescrisă în sex: o felație pentru un cunnilingus. Dacă el se abate din drumul lui către orgasm că să-ți facă sex oral, ar trebui să-i răspunzi cu aceeași monedă. Și invers. Reține totuși că e de prost-gust ca un bărbat să împingă capul partenerei sale către zona lui intimă din dorința de a primi sex oral, dar la fel de vulgar e ca femeia să facă acest gest, mai ales când se află la primele întâlniri erotice cu cineva.

Generozitatea în pat este un afrodiziac cu efect garantat, iar o relație intimă ar trebui să fie și despre plăcerea de a oferi, nu doar despre a primi. Reține că nimic nu strică mai mult cheful unui bărbat decât pasivitatea partenerei.

Fii discretă

În pat, discreția este regină. Nu te lăuda cu performanțe din trecut, nici cu numărul de bărbați cu care ai făcut sex, nu compara, nu măsura și nu te plânge! Sinceritatea este o dovadă de bune maniere, dar exagerările și laudele nu sunt. Evită să discuți cu prietenele performanțele soțului tău sau să le povestești cu lux de amănunte ultima cucerire.

Nu te grăbi și cere voie

Gesturile sexuale mai extreme nu se fac fără să afli în prealabil părerea partenerului despre asta. De pildă, nu te apuca în plină partidă de sex să-i introduci vreun vibrator/deget în anus sau să scoți de sub pat o cravașă cu care să-l „îmblânzești”. Mai mult ca sigur o să-l șochezi. Poate că aceste obiceiuri îl încântau la maxim pe fostul tău iubit, dar nu uita că fiecare om este diferit. Ce îi place unuia, nu place tuturor.

Nu trata bărbatul ca pe un obiect sexual – decât dacă, desigur, știi că lui îi place asta. Nici ție nu-ți convine să treacă direct la acțiune, fără preludiu, nu? Există și situații când sexul animalic este incitant, dar asta o vei știi numai după ce vă cunoașteți mai bine gusturile sexuale. Altfel, nu risca un astfel de tratament cu un bărbat pe care nu ai apucat să-l descoși, decât dacă plănuiești să nu-l mai vezi sau nu-ți pasă dacă va mai exista o altă partidă de sex între voi.

Citește și: Sexul subversiv și detaliile care ucid o relație

Nu-l critica

probleme erectie

Așa cum ție nu-ți pică bine când îți face observații despre (eventuala) celulită de pe coapse sau colăceii de pe burtă, tot așa nici lui nu-i place să i se reamintească ce defecte fizice are. Mai cu seamă în momentele intime, când este atât de expus… dar și pus pe treabă. O să-i tai tot cheful. Găsește alt moment că să-i sugerezi că ar trebui să mai facă niște abdomene sau să se mai radă la subraț. Nimeni nu este perfect.

De asemenea, încearcă să eviți cuvintele „lasă, nu e grav” atunci când el ejaculează prematur sau își pierde erecția. Bărbații nu trec ușor peste astfel de nereușite, chiar dacă și ei știu că nu sunt atât de grave și se mai întâmplă. Cel mai bine e să vorbești cu el, să-i propui o pauză de câteva zeci de minute, pentru a încerca din nou mai încolo, cu forțe proaspete.

Ignoră zgomotele de fond

Două corpuri goale care se freacă unul de altul scot inevitabil sunete ciudate, uneori jenante. Nu se cade să le bagi în seamă. Nu mai mult decât să zâmbești complice, eventual. Ce sens are să-l întrebi dacă el a scos sunetul acela, când amândoi sunteți în mișcare și ați contribuit împreună la crearea lui?

Fără „martori”

Puține lucruri pot strica o partidă mai tare ca un cățel care se holbează vesel la voi în timp ce sunteți în plină acțiune sau o pisică ce are chef să se cuibărească fix lângă corpurile voastre goale. Poate că veți râde pe moment și veți putea continua, dar intensitatea partidei va avea de suferit.

Dacă patrupedul tău păros are tendințe voyeuristice, mai bine îl exilezi. De asemenea, nu ține la vedere fotografii cu mama, tata, fratele sau bunica. Acestea nu fac niciodată bine preludiului.

Lasă-l să doarmă după sex

somn dupa sex maniere in pat

Starea de somnolență pe care o are după sex nu are nimic de-a face cu sentimentele lui pentru tine. Să nu crezi că nu-l mai atragi sau că nu te mai iubește. Este o reacție normală după orgasm, care ține de hormoni (serotonină, endorfină, ocitocină). Așa că nu te mai îmbufna că nu te ia întotdeauna în brațe după sex sau că nu are chef de vorbă. Bucură-te că l-ai făcut să se simtă atât de bine încât l-ai epuizat.

Citește și: Sex: Cum îi place în funcție de zodie

 

Sursă foto: iStock, 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns