Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum îmblânzești un „lup singuratic”

Cum îmblânzești un „lup singuratic”

Aşa ți-l imaginezi pe bărbatul cu care visezi să-ți unești destinul… Aţi trecut de multă vreme la stadiul de relație stabilă şi aştepţi să urmeze, firesc, cererea în căsătorie. Și el… tace! Nu cumva ai nimerit un burlac convins? Cazul e dificil, deși… speranţe există.

E trecut de 30 de ani, arată bine, este educat, manierat, cu o situaţie materială bună, independent… Un bărbat care emană o for­ţă deosebită, e genul care le place atât de mult femeilor! În jurul lui gravitează întotdeauna un stol de tinere atrăgătoare, dar tu sunteți cea pe care a ales-o. Chiar şi numai gândul acesta te face să te în­fio­rezi și să fii extrem de mândră!

Când ai cunoscut mai bine această „comoară“, n-ai fost deloc dezamăgită. Un singur gând nu-ți dă pace: cum de nu s-a însurat până acum? Și, după toate aparenţele, nici nu-şi face planuri matrimoniale pentru viitorul apropiat… Desigur, ca oricărei femei, îți poate trece prin minte gân­dul că „ceva n-o fi în regulă cu el“, deși, la capitolul „acela“, ştii sigur că nu are nicio problemă! Iar faptul că uneori mai uită de câte o întâlnire, că stă până târziu la serviciu, că dispare fără să te anunţe că trebuie să plece urgent din localitate… Ce să-i faci, aşa e el, aşa s-a obişnuit şi nu prea ai cum să-l mai schimbi.

Stop! Se pare că, fără să-ți dai seama, ai ghicit esenţa lui de „lup singuratic“. Trebuia să-ți ciulești urechile şi, ascultând de instinctul de conservare, să te îndepărtezi de el cât mai mult. Dar n-ai făcut-o, aşa că acum va trebui să studiezi în detaliu caracteristicile acestei specii şi să cauți metode pentru a-l „domestici“.

Caracteristicile speciei

Aşadar, tiparul numărul 1: Casanova. El se evidenţiază printr-un gust rafinat (fiecare fată frumoasă întâlnită este recompensată cu o privire), este un maestru al complimentelor, are un simţ al umorului deosebit, e spiritual şi întotdeauna în centrul atenţiei.

Ai vrea să devii partenera unui asemenea exemplar? Atunci, elaborează un „plan de cucerire“! Pentru început, nu te grăbi să reduci distanţa, iar dacă acest lucru s-a întâmplat deja, îndepărtează-te brusc. Zâmbește când și când unor gânduri numai de tine ştiute, grăbește-te tot timpul undeva, strecoară-te pe lângă el, lăsând mereu în urmă o undă de mister… E inutil să mai spunem că orice neglijenţă în felul cum arăţi va fi impardonabilă!

Eroul tău îşi închipuie că ştie totul despre femei, dar uite că a întâlnit una (tu!) care pare intangibilă… Tocmai acest caracter enigmatic îl atrage pe Casanova într-o asemenea măsură, încât este dispus să-ți rămână pentru multă vreme alături. Gândește-te bine dacă ți-ar plăcea să joci acest rol toată viaţa.

Standardul calităţii

Ai îndoieli? Atunci poate că tiparul numărul 2 ți se potriveşte mai bine: fă cunoştinţă cu Narcis! Frumos ca un zeu, întotdeauna proaspăt bărbierit, îmbrăcat elegant şi modern. Adoră să se admire în vitrine şi, ca din întâmplare, îşi etalează ceasul „exclusiv“ sau cheile de la maşină.

Mai mult ca sigur ai în faţă un adevărat perfecţionist, care este dispus să accepte alături numai o parteneră care îl merită. Dar vei fi nevoită să farmeci tot anturajul lui ca să-l convingi că nu va găsi pe cineva mai potrivit decât tine. Auzind nenumăratele cuvinte de admiraţie la adresa minunatei sale prietene, el va înţelege că şi-a găsit perechea.

Forța protectoare

Sau poate că ai dori să te ascunzi după umerii lați ai tăcutului Cowboy, care reprezintă tiparul numărul 3? El etalează un calm nesfârşit, alături de el nu ţi-e teamă de nimic… Dar, ce ghinion!, pentru el independenţa este mai importantă decât con­fortul căminului. Să-şi schimbe obiceiurile, să se adapteze la toanele tale este o sarcină mult prea dificilă.

Îl poate înduioşa doar o tânără drăguţă şi neajutorată, care are nevoie de un bărbat capabil s-o protejeze. Nici să nu-ți treacă prin minte să-i împărtăşești planurile tale grandioase în legătură cu cariera sau să-i povestești că faci alpinism! Este important ca el să se simtă cel mai puternic.

Liber ca pasărea cerului

Să vedem şi tiparul numărul 4: Călătorul, Veşnicul rătăcitor. Este o natură ascetică, se mulţumește cu puţin şi nu are nevoie de grijă excesivă. Îl găseşti rareori acasă, nu are deloc stare. Ideea de existenţă aşezată, orice aluzie la viaţa sedentară îl sperie.

Vrei să devii o Penelopă veşnic în aşteptarea lui Odiseu? Lasă-l pe iubit să plece unde are treabă şi nu-l sâcâi cu telefoanele ca să ştii unde se află. Mai devreme sau mai târziu, el se va întoarce cu siguranţă în „portul“ din care a plecat şi e posibil ca, în timp, să se stabilească totuşi undeva. Și de ce n-ai fi tu cea lângă care se va simți acasă?

„Eu vreau la mama!“

Altfel stă treaba cu bărbatul care refuză cu încăpăţânare să se maturizeze. Ti­parul numărul 5: Băiatul mamei. Îngrijit, hrănit, întotdeauna cu cămăşile călcate. Face impresia unui om de casă şi ai crede că alături de el nu vei avea niciun fel de probleme în existenţa zilnică. Dar totul merge bine până în momentul în care în raza lui vizuală apare… mama.

Din clipa aceeați-ai pierdut eroul. El e gata să fugă la mama la fiecare telefon al acesteia. Lângă mămica se simte confortabil și bine hrănit şi nu înţelege de ce trebuie să schimbe ceva. Dacă te-ai hotărât să ocupi locul de lângă acest infante, pregătește-te pentru o viaţă în trei: tu, el şi mama lui. Această femeie importantă va asigura hipertutela amândurora: ea va găti pentru „copiii ei“ (iar tu intri automat în această categorie) „supele sănătoase“, va cumpăra biletele la teatru, va prelua educaţia copilului vostru… Soluţia este una singură: să te consolezi cu ideea. Sau să devii pentru partener tot o „mamă“ – adică grijulie, înţelegătoare, atentă. Ești pregătită pentru o asemenea atitudine demnă de o eroină? Atunci, curaj!

Liber ca pasărea cerului

Statisticile spun că celibatarii trăiesc mai puţin decât bărbaţii căsătoriţi… Ceea ce înseamnă că ei trebuie salvaţi! Cu atât mai mult cu cât lista acestor bărbaţi liberi este impresionantă!

Cercetătorii au descoperit rezerve neconsumate de testosteron în „depozitele“ bărbaţilor necăsătoriţi – nivelul acestui hormon este, în cazul lor, mult mai mare decât în al celor care şi-au întemeiat o familie. În cadrul unui experiment efectuat pe păsări, cercetătorii au mărit ar­tificial nivelul hormonului „masculin“ – bărbătuşul şi-a luat imediat zborul spre libertate, pă­răsindu-și prietena înaripată. Se pare deci că natura știe ce face: la bărbaţii familişti nivelul de testosteron… scade. Oare are ea grijă ca ei să le rămână fideli partenerelor şi să nu facă prostii?

Mulţi bărbaţi celebri nu au fost niciodată căsătoriţi. Printre ei se numără Beethoven, Chopin, Brahms, Boccaccio, Rafael, Voltaire, Lewis Caroll, Gogol. Michelangelo a rămas virgin până la vârsta de 60 de ani, iar Newton a murit fără să cunoască femeile… Balzac s-a însurat cu câteva luni înainte de moarte. Căsătoria lui Ceaikovski a durat… 19 zile!

Iar printre partidele râvnite din vremurile noastre sunt Hugh Grant, Owen Wilson, Orlando Bloom, John Mayer, prinţul Harry Windsor. Trebuie salvați și ei, nu-i așa?

 

Citește și:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr1/12.01.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns