Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum stii ca el este

Cum stii ca el este

„Se zice că fiecare are undeva, undeva în lumea asta, jumătatea sa“, ne cântă cei din trupa Taxi despre cealaltă jumătate. Și nu numai ei – poeți, scriitori, compozitori, mai nou bloggeri au scris despre iubire în fel și chip. Jumătatea, sortitul, completarea, sufletul pereche, indiferent cum îi spunem, firul roșu ce leagă termenii ar fi persoana potrivită.

Câte povești frumoase de dragoste nu s-au derulat în fața noastră sau pe micul ecran, uneori doar în mintea noastră, alteori în istoria de viață personală, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă, despre aceste întâlniri providențiale dintre un bărbat și o femeie meniți să fie împreună?

Povești frumoase… Dar în viață e la fel? Poate unele dintre voi sunt deja cu jumătatea lângă ele, altele sunt încă în căutarea persoanei potrivite ca o mănușă.

Indiferent de situație, tema iubirii atinge pe fiecare dintre noi, fie ei romantici, sceptici, încrezători, descurajați, credincioși, necredincioși,  pentru că, orice s-ar spune, gândindu-ne la Adam și Eva, lumea a început în doi. Și femeii îi stă bine alături de un bărbat, iar dacă e și cel iubit și potrivit, ce poți să-ți dorești mai mult?! 

De ce jumătatea ta?

Dacă ne gândim la jumătate ca la o parte goală din noi pe care încercăm să o umplem prin venirea lui,  mergem pe o pistă falsă și nerealistă. Adică noi nu suntem ființe întregi? Trebuie să existe cineva care să ne umple golurile interioare sau lipsurile exterioare? 

Nicidecum! Dacă asociem „jumătatea“ cu ideea de pereche, uniune, completare, perspectiva se schimbă. Fiecare are propria identitate. Jumătatea este perechea ta cea mai potrivită, la momentul potrivit, când ești pregătită să găsești iubirea adevărată și să o primești în viața ta.

Cum îl găsești pe EL?

În primul rând, să crezi că există pentru tine cineva potrivit – ai încredere că există cineva acolo, în lumea largă sau apropiată,  cu care te vei intersecta într-o bună zi într-un mod fericit. Nu cădea pradă prejudecăților de tot felul: „Toți bărbații adevărați sunt deja căsătoriți“ sau  „bărbații vor doar sex“,  „unde să-l  găsesc, sunt mai multe femei decât bărbați?!“ „pe internet eu nu intru, că sunt mulți dezechilibrați“ ș.a. Crede în tine și în perechea ta!

Exprimă-ți propria individualitate. Ai grijă de tine, de ținuta ta, de felul în care arăți și în care te simți. Ai grijă de pasiunile tale, de preocupările tale zilnice, de orice activitate care te stimulează, te face mai bună, mai încrezătoare. Având grijă de propria persoană și acceptând experiențele de viață ce ți se oferă, când îl vei întâlni, vei fi pregătită să-l recunoști și să-l păstrezi.

Renunță la vechile tipare – ai tendința de a căuta parteneri care să te domine, abuzivi? Sau vrei să fii cea care să controleze, îți place să găsești pricini și critici la adresa celuilalt? Atunci, e momentul să te descotorosești de obiceiurile rele din celelalte relații, ca perechea potrivită să te găsească într-o stare de bine, de senin și mulțumire cu tine și cu cei din jur.

După ce te activezi în interior, ai grijă să fii activă și în exterior – acum, că mintea e pregătită, va trebui să ieși la vedere, să ai vizibilitate! Perioada de întâlniri poate fi și neplăcută, nu numai plăcută, dar fără ea nu se poate. Orice ieșire care presupune interacțiune cu ceilalți – cunoscuți, persoane noi, prieteni vechi – este bine-venită. Nu-ți poți întâlni partenerul visând cu ochii deschiși la fereastră!

Cum știi că EL este jumătatea?

Pentru cele care nu sunt prea sigure că îl vor recunoaște, iată câteva sfaturi pregătitoare (Cum găsești adevărata dragoste, Daphne Rose Kingma, psihoterapeut de cuplu):

El va întruchipa lucrul pe care l-ai așteptat, va îndeplini criteriul absolut al relației – stabilește care trăsătură a lui este absolut indispensabilă pentru tine într-o relație: inteligența, bunul-simț, umorul etc.

Conexiunile sau mediul de legătură, ce te leagă de acea persoană – plimbările lungi, conversațiile de suflet, pasiunea pentru artă etc. Dacă aveți așa ceva, va fi vizibil imediat sau după puțin timp. Dacă nu identifici ce vă leagă, e posibil să nu fie EL.

Când apar probleme, veți trece împreună prin dificultăți. Dacă momentele dificile vă stimulează evoluția comună, e de bine. Dacă nu, pot marca finalul relației. Trecând peste probleme, transformări, vei începe să-ți dai seama că sunteți făcuți să fiți împreună,
că există un „noi“.

Tu devii mai iubitoare, ai energie molipsitoare, vrei să dăruiești celor din jur – complimente, sprijin, înțelegere. Dragostea adevărată ne face generoși, iubitori, buni, amabili. Vei ști în adâncul sufletului că e persoana potrivită pentru că te va face să te simți în cel mai autentic, complet și fericit mod cu putință. Te vei simți iubită și capabilă să dăruiești iubire. Iar dacă apar îndoieli, ele vor dispărea datorită sentimentului profund, creat zi după zi, că el este persoana căutată, omul pe care te poți baza. Alături de el vibrezi emoțional, prezența lui te stimulează și simți că împreună creșteți frumos.

Articol preluat din ediția de februarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Oana Pescaru

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns