Esti aici
Femeia.ro > Familie > Lanţuri de mătase în cuplu

Lanţuri de mătase în cuplu

Te întrebi uneori ce face cutare sau cutare femeie de-şi ţine bărbatul ca-ntr-o vrajă. Nici frumusețea de pe lume nu e, nici vreo moştenitoare celebră, nici nu se învârte în jurul lui ca albinuţa la polen.

Cu toate astea, omul pare legat, cum spun babele, și te umple de invidie. Îi face vreo frumuseţe avansuri? Răspunde o vreme, dar ca-ntr-un joc mai degrabă amuzat decât interesat. Încearcă oare cineva să o ia în balon pe nevastă-sa? Îi aruncă o privire ucigătoare…

Culmea culmilor, prietenii lui o plac, ba chiar fac front comun în apărarea ei. Ce i-a făcut, frate, de pare înlănţuit? Ce le-a făcut de par bucuroşi pentru el?

Relaxare şi umor

Un partener încrâncenat este o povară. O femeie geloasă, posesivă, suspicioasă este mai mult decât o povară pentru bărbatul de lângă ea. Este ca o ghiulea legată de picior. Iar o femeie relaxată, cu umor, care reuşeşte să detensioneze (situaţii complicate se ivesc şi în cele mai perfecte asocieri) atmosfera e ceea ce-şi doreşte orice om. Bărbat.

Îţi doreşti, de pildă, să faci ceva schimbări prin casă. Omul stă, socoteşte și le învârte, de ai senzaţia că vei reuşi să muţi un fotoliu cinci centimetri mai la stânga abia în cincinalul următor. Ce faci? În nici un caz nu te-apuci să te iei la harţă cu el. Mai o glumă, mai o idee preluată de la el, mai una „ambalată“ ca şi cum ar fi fost a lui şi-ţi poţi vedea visul cu ochii în bună înţelegere. Când se-ngroaşă gluma şi casa e tabără, îi spui: „Doamne, bine c-ai avut ideea să facem asta acum, peste vreun an sau doi n-aş mai fi avut forţa să trec prin aşa ceva!“ Va fi încântat că are lângă el o femeie care-l iubeşte şi-l înţelege atât de bine.

Spaţiu şi ajutor

Suntem împreună, trebuie să ştim totul unul despre celălalt, să facem totul împreună, să fim un întreg. Sună frumos, dar recunoaşte că şi ţie îţi place să fii şi singură cu tine din când în când. La fel, bărbatul. Se simte mai bărbat dacă are impresia că are şi el acolo un mic secret, un loc cât de mic care să fie numai al lui, momente în care să facă exact ce-i trăsneşte prin cap, fără să stea cu sufletul la gură că… află nevasta. Nu, nu are o viaţă dublă.

Ci are din partea ta libertatea de a se împrospăta. Iar cu cât se simte mai liber, mai neconstrâns şi nesupravegheat, cu atât va fi mai legat de tine. Pentru că el vrea să aibă libertatea să te iubească, nu obligația să facă asta. Şi mai e ceva de care are nevoie: cineva care să-i dea un sfat la momentul oportun. Care să nu-l ridice în slăvi, dar nici să strâmbe din nas la orice idee a lui. Cineva care să-l ajute fără să-i ceară nimic în schimb, fără să-i facă reproșuri, un prieten adevărat. Dacă tu vei fi acel prieten, legătura voastră va fi indestructibilă.

Încredere şi amor

Se bate de mult monedă pe faptul că un cuplu nu are cum să reziste prea mult fără încredere. Când ajungi la verificatul e-mailurilor, căutatul prin buzunare sau prin sertarele din atelierul lui de duminică, sfârşitul este aproape. Ţi se pare că e ceva ciudat în felul lui de a fi? Întreabă-l dacă a păţit ceva, dacă-i poţi fi de ajutor, nu sări cu suspiciuni şi gelozeli. Nu-ţi va spune din prima, dar se va destăinui până la urmă, dacă nu insişti şi dacă te simte deschisă.

Poate fi o problemă de serviciu, dar poate fi vorba şi despre o femeie. O fostă iubită cu care s-a reîntâlnit sau un flirt nevinovat care în mintea celeilalte s-a transformat în promisiune şi el nu reuşeşte să scape. Acordă-i prezumţia de nevinovăţie şi, cu delicateţe, învaţă-l să scape. Oare cine se pricepe la femei mai bine dacă nu o femeie? Cu asta, sigur l-ai legat pe viaţă. Şi cu dovezile de dragoste discrete, cu plăcerea de a face dragoste ca la-nceput (cu disponibiliatatea de a vă înnoi mereu partidele de amor, cu evitarea scuzelor de tipul „am o migrenă îngrozitoare“), cu discuţii despre lucrurile care îl pasionează.

Uită definitiv de…

* femeia neajutorată: dă bine la început, cât bărbatul se simte cavalerul în armură strălucitoare; dacă insişti pe ideea asta, s-ar putea ca omului să-i piară cheful să fie mereu pe post de paj, valet şi soldat în solda domniţei;

* femeia (prea) independentă: genul de sufragetă exaltată care are impresia (şi spune asta în gura mare) că viaţa ar fi mai simplă fără bărbaţi; omul te va crede şi te va lăsa să ai o viaţă mai simplă;

* femeia (prea) deferentă: nu eşti nici mama, nici fata în casă, ci partenera lui, de viaţă şi de dragoste; altfel, te vei trezi că-şi doreşte şi o… soţie.

Citește și:

10 defecte de care fug bărbații

12 semne că te înşală

6 situatii in care divortul este singura solutie

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/23.07.2015

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “Lanţuri de mătase în cuplu

Lasă un răspuns